NAJLJEPŠE PG BAŠTE: I ne slutite šta se sve krije iza ove žive ograde na Zabjelu (FOTO) - Volim Podgoricu

NAJLJEPŠE PG BAŠTE: I ne slutite šta se sve krije iza ove žive ograde na Zabjelu (FOTO)

Još jedna prelijepa bašta na našem Konkursu za najljepšu baštu Podgorice – bašta porodice Čuljković sa Zabjela.

Pored redovnog posla na koji idu svakodnevno , Dragica i njen muž Zoran uspijevaju da se brinu o dvoristu od 1000 kvadrata. U tome im, kako kažu, često pomaže i najmladji član porodice Milan (19), koji je student FDES-a, sa najvišom ocjenom.

Pored bašte, svakodnevno se staraju o voćnjaku u kojem gaje preko 25 vrsta voća!
Preko 50 vrsta saksijskog i više vrsta sezonskog cvijeca, kalestemoni, pitosporumi, magnolije, azaleje, mimoze, hortenzije, palme, lagestremije u više boja više vrsta živih ograda (fotinije, prunusi), vajgele , više vrsta viburnuma , šimširi, oleanderi, jorgovan, erike, ruzmarin, lavanda, kaktusi itd…teško je i pobrojati šta sve ima u ovom malom raju. A to je moguže jedino kada se radi sa ljubavlju!

Stručni žiri će do 20. avgusta izabrati tri pobjedničke bašte a njih čekaju i vriedne nagrade. Pored povelja, koje će im uručiti Turistička organizacija Podgorice, dobiće majice i šolje sa štampom svoje bašte, koje poklanja Foto Nikić Digital, a najljepša bašta svoje vlasnike vodi na vikend u najljepšem crnogorskom hotelu Splendid koji daruje Montenegristars.

Prije odluke o pobjedniku, na osnovu fotografija ćemo izabrati 6 finalista, čije će bašta članovi žijrija lično obići, i nakon toga odlučiti o pobjednicima.

Uživajte u Čuljkovića bašti, makar preko fotografija:

 

1 komentar

  1. I simply couldn’t go away your blog before suggesting we really enjoyed the standard information someone give your visitors? Shall be back often to evaluate high on new posts

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com