Cio Vašington priča o Milošu, a za to postoji DOBAR RAZLOG - Volim Podgoricu

Cio Vašington priča o Milošu, a za to postoji DOBAR RAZLOG

Student Miloš Trajković (22) iz Niša spasio je davljenja dva četvorogodišnja djeteta na bazenu u Vašingtonu u SAD, gde preko ljeta radi kao spasilac

 Trajković je krajem maja otputovao u SAD, nakon što je u Nišu dobio sertifikat za spasioca na bazenu. Humani podvig, koji se desio nedavno, bila je prilika da o njemu pišu i mediji u Americi, pa se tako čulo i za njegov rodni grad – Niš.
– Djeca su se odvojila od roditelja i krenula ka dubljem dijelu bazena držeći se za ivicu bazena. U jednom trenutku su se djeca odvojila od ivice i samo potonula. Sva sreća pa sam ih vidio u tom trenutku. Ustao sam sa stolice na kojoj sjede spasioci i skočio u bazen da im pomognem. Jedno dijete sam stavio na jedno rame a drugu djevojčicu na drugo rame. U tom dijelu bazena nije bilo nikoga tako da bi ih teško ko vidio, opisao je hrabri Nišlija dramatične trenutke u bazenu.
Bazen u Vašingtonu gde se odigrala nezgoda

Foto: Miloš Trajković / Privatna arhivaBazen u Vašingtonu gdje se odigrala nezgoda

Iako mu je to posao za koji je plaćen, herojski gest nije prošao nezapaženo u kompaniji u kojoj je zaposlen. Dobio je priznanje da izuzetno cijene njegov rad i kao mali znak pažnje poklon vaučer na 25 dolara.

 

Miloš studira dizajn enterijera i na drugoj godini je kao odličan student. Njegov odlazak u Ameriku preko ljeta nije bio inspirisan novcem već je želio da ode da bi upoznao njihov način života. Završio je kurs za spasioca u Nišu, položio je sa najvišim ocjenama i dobio setifikat a pošto engleski govori odlično bez problema je dobio posao spasioca, kaže Nebojša.

Morate biti fokusirani na djecu

– Što se tiče samog posla nije fizički naporno ali je mentalno težak jer moram stalno biti fokusiran na djecu. Vlažnost vazduha izuzetno je velika dok su temperature oko 32 stepena ali je osjećaj uvijek za 5 stepana viši, ispričao je Miloš za Blic.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com