PODGORICA: Gradskoj čistoći fale mašine, radnici bježe zbog malih plata - Volim Podgoricu

PODGORICA: Gradskoj čistoći fale mašine, radnici bježe zbog malih plata

Vo­đe smje­na u pred­u­ze­ću Či­sto­ća od kra­ja mje­se­ca umje­sto 12 sa­ti ra­di­će po osam ča­so­va. Od­lu­ku o sma­nje­nju rad­nih sa­ti do­nio je od­bor di­rek­to­ra pred­u­ze­ća na ini­ci­ja­ti­vu Alek­san­dra Ne­šo­vi­ća iz URE, ko­ji u od­bo­ru di­rek­to­ra sje­di kao pred­stav­nik opo­zi­ci­je. Ne­šo­vić na­vo­di da će od­lu­ka po­če­ti da se spro­vo­di kra­jem mje­se­ca.


-Vo­đe smje­na u Či­sto­ći ra­di­le su po 12 sa­ti, a no­vom od­lu­kom rad­no vri­je­me im je sma­nje­no na osam sa­ti. Ne­mo­gu­će je bi­lo da lju­di sve is­pra­te za 12 sa­ti. Do­la­zi­lo je do to­ga da su lju­di eski­vi­ra­li po­sao jer pla­te ni­je­su ve­li­ke. U pi­ta­nju su NK rad­ni­ci a nji­ho­va pla­ta je od 150 do 200 eura. Zbog ma­le pla­te lju­di od­u­sta­ju br­zo od po­sla– ka­zao je Ne­šo­vić.

PODGORIČANI: KAPA DOLJE ZA LJUBICU: Ima 67 godina i kad prođe ulicom sve ZABLISTA!
Ne­šo­vić na­vo­di da pred­u­ze­će ne­ma do­volj­no ma­ši­na za odr­ža­va­nje hi­gi­je­ne gra­da. Či­sto­ća ras­po­la­že sa jed­nim ki­pe­rom i ba­ge­rom što je ne­do­volj­no. On na­vo­di da je pred­u­ze­će od od­bo­ra di­rek­to­ra ne­dav­no tra­ži­lo sa­gla­snost da se od sred­sta­va iz bu­dže­ta Gla­vnog gra­da ku­pe no­vi, ve­li­ki auto­sme­ćar i ma­li auto­sme­ćar, kao i po­lov­no kom­bi vo­zi­lo za pre­voz rad­ni­ka.

Ne­šo­vić na­vo­di da je od­bor di­rek­to­ra dao sa­gla­snost.
-Di­rek­tor pred­u­ze­ća Da­ca Po­po­vić, mak­si­mal­no gle­da da ušte­di, kon­kret­no na osnov­nom sred­stvu za pre­voz rad­ni­ka. Umje­sto da ku­pe no­vi kom­bi za rad­ni­ke, oni ku­pu­ju dva no­va ki­pe­ra. Či­nje­ni­ca je da ima­ju pro­blem sa ka­mi­o­ni­ma. U vo­znom par­ku ima­ju ka­mi­on ki­per i ba­ger za ka­ba­sti ot­pad ko­ji ne mo­že na sto lo­ka­ci­ja da stig­ne pa se če­sto kva­ri. Tom pred­u­ze­ću tre­ba mi­ni­mum če­ti­ri ba­ge­ra i isto to­li­ko ka­mi­o­na. Sta­ri ka­mi­o­ni se po­kva­re na uz­br­di­ci ka­da se pop­nu na sa­ni­tar­nu ka­du na De­po­ni­ju. Či­sto­ća je jed­no­stav­no osta­vlje­na na mi­lost i ne­mi­lost – sma­tra Ne­šo­vić.

ČISTOĆA UTJERUJE DUGOVE: Klinički centar duguje 35.000 eura, privatnici desetine hiljada
Ne­šo­vić je is­ta­kao da je Glav­ni grad po­kre­nuo ini­ci­ja­ti­vu da se od pri­vred­nih su­bje­ka­ta ko­ji gra­de zgra­de tra­ži da pra­ve pod­zem­ne kon­tej­ne­re. Me­đu­tim, on je pro­tiv to­ga.
-Či­sto­ća ima sa­mo je­dan ka­mi­on ko­ji mo­že pra­zni­ti pod­zem­ne kon­tej­ne­re. Sma­tram da pod­zem­ni kon­tej­ne­ri ni­je­su do­bri, jer to je jed­na vre­ća pod ze­mljom ko­ja mo­že da puk­ne i svo sme­će ide u pod­zem­ne vo­de – is­ta­kao je Ne­šo­vić.
Či­sto­ća ima 440 za­po­sle­nih, a Ne­šo­vić je kon­tro­lom utvr­dio, da ne­ma­ju pre­ko­vre­me­nih sa­ti.
-Ne­ma­ju po­tre­be za pre­ko­vre­me­nim sa­ti­ma jer ih ima do­volj­no za rad. Ta­ko­đe, ne­ma­ju ni ma­ši­na da bi mo­gli da ra­de pre­ko­vre­me­no – is­ta­kao je Ne­šo­vić.

PODGORICA: “Čistoća” gradi 5 reciklažnih dvorišta u 2016.
Kon­tro­lor iz URE kon­sta­to­vao je i da Či­sto­ća ima na­pla­tu 90 od­sto.
-Na­pla­ta je od­lič­na. Ma­lo te­že ide po na­se­lji­ma, ali u su­šti­ni na­pla­ta je od­lič­na. Ima­ju pu­no po­stu­pa­ka pred ja­vim iz­vr­ši­te­lji­ma. Sa nji­ma je pre­go­va­ra­no i tra­ži­li su ve­li­ke na­gra­de za rad, a do­go­vo­re­no je da na­gra­da bu­de 25 eura – ka­že Ne­šo­vić.
Alek­san­dar Ne­šić is­ti­če i da je raz­go­va­rao sa rad­ni­ci­ma od ko­jih je po­ku­šao da sa­zna da li su ika­da bi­li pri­nu­đe­ni da gla­sa­ju za DPS. Od­go­vor od rad­ni­ka ni­je do­bio.

Podgorica: Čistoća nezakonito naplaćuje račune

Romi imaju svoga “kralja”
-Ka­da su u pi­ta­nju ne­kva­li­fi­ko­va­ni rad­ni­ci, ko­ji su uglav­nom hi­gi­je­ni­ča­ri, i uglav­nom rom­ske po­pu­la­ci­je, po­zna­to je da kod njih vla­da ne­pi­sa­no pra­vi­lo -da ima­ju svo­ga kra­lja. To je Isen Ga­ši ko­ji je član od­bo­ra di­rek­to­ra ko­ji de­ter­mi­ni­še nji­ho­vu sud­bi­nu. Vi ni­čim ne mo­že­te da uti­če­te na te stva­ri. Ob­i­šao sam rad­ni­ke, gle­dao ka­ko ra­de, ali ni­ko ni­šta ni­je htio da mi ka­že – re­kao je Ne­šo­vić. A.D.

Kon­tro­lo­ra ne za­ni­ma ne­za­ko­ni­ta ras­po­dje­la sta­no­va

Član od­bo­ra di­rek­to­ra Či­sto­će Alek­san­dar Ne­šo­vić ka­zao je da se ni­je ba­vio sud­skim spo­ro­vi­ma rad­ni­ka, ras­po­dje­lom sta­no­va, kao ni iz­bo­rom no­vog sin­di­kal­nog ru­ko­vod­stva ko­jim ru­ko­vo­di Ve­se­lin Mi­jo­vić.
-Ni­je­sam sti­gao da is­kon­tro­li­šem na­čin na ko­ji je iza­bran no­vi sin­di­kat u Či­sto­ći. Ta­ko­đe, vi­dio sam da Či­sto­ća vo­di ne­ko­li­ko spo­ro­va sa rad­ni­ci­ma, ali to je od ra­ni­jih go­di­na, ta­ko da se ni­je­sam in­te­re­so­vao. Ni­je­smo ni ras­pra­vlja­li o ras­po­dje­li sta­no­va, jer je u pi­ta­nju de­se­tak lju­di ko­ji se bu­ne, što je za­i­sta ma­li broj– is­ta­kao je Ne­šo­vić.

Ob­ra­do­vić u kon­flik­tu in­te­re­sa

Alek­san­dar Ne­šo­vić ka­že da je upo­znat sa ti­me da je pred­sjed­nik od­bo­ra di­rek­to­ra Či­sto­će Ne­boj­ša Ob­ra­do­vić u kon­flik­tu in­te­re­sa. Ne­šo­vić to­me ne pri­da­je ve­li­ku va­žnost.
-Vi­dio sam i da je pred­sjed­nik od­bo­ra di­rek­to­ra u kon­flik­tu in­te­re­sa. Ja ne bi­ram te lju­de, tu su od stra­ne grad­ske upra­ve. Ni­sam tra­žio nje­go­vu ostav­ku jer ne­ma po­tre­be za tim. Oni tu do­đu da po­ku­pe svoj dio ko­la­ča. Sav po­sao oba­vlja di­rek­tor. Ja bih da se pi­tam za­bra­nio rad od­bo­ra di­rek­to­ra u svim pred­u­ze­ći­ma. To je bes­po­tre­ban or­gan – ka­zao je Ne­šo­vić.

(Izvor: dan.co.me)

1 komentar

  1. I am typically to blogging and i actually appreciate your content regularly. This content has really peaks my interest. Let me bookmark your web site and maintain checking achievable data.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com