ŠTEFANEK ODGOVORIO HRVATIMA: Srbin sam i to je moja JEDINA DOMOVINA - Volim Podgoricu

ŠTEFANEK ODGOVORIO HRVATIMA: Srbin sam i to je moja JEDINA DOMOVINA

Srpski rvač Davor Štefanek plasirao se u finale Olimpijskih igara Rio de Žaneiru u kategoriji do 66 kilograma grčko-rimskim stilom.

Štefanek je plasmanom u finale obezbijdio najmanje srebrnu medalju. Ovo je prva medalja za našu zemlju na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.
Srpski rvač će se za finale boriti protiv Jermenca Migrana Artjunjana.

Hrvatski mediji pokušali su da prisvoje medalju rvača Davora Štefaneka, koji se plasirao u finale kategorije do 66 kilograma.

Foto: D. Bužić / RAS Srbija
Srpski rvač je ranije već bio ogorčen na medije iz Hrvatske, koji su ga svojatali.
 “Cijela priča se zapravo vrti oko mog oca, koji je rođen u Bjelovaru, i to im je bilo dovoljno da me nazovu Hrvatom. Pa, je l‘ sam zbog toga Hrvat? Čak je i on u Bjelovaru samo rođen, a s roditeljima je cio život proveo u Bajmoku. I vojsku je ovdje služio. Iskreno, da sam htio, na osnovu toga mogao sam još prije 10 godina da uzmem njihovo državljanstvo, ali nikada nisam imao dilemu. Volim Srbiju i to je moja jedina zemlja”, bile su riječi Štefaneka u intervjuu za “Blic” 1. marta prošle godine.

“Sportske” iz Hrvatske su njegov uspjeh ispratile sa naslovom “Jedinu olimpijsku medalju za Srbiju osvojio – Hrvat”, a Štefanek je bio revoltiran i načinom na koji su njegove izjave interpretirane u susjedstvu.


Štefanek je prvo u osmini finala pobedio Japanca Tomohiro Inouea 9:0, a potom u četvrtfinalu aktuelnog svetskog šampiona Nemca Franka Šteblera 6:2.

Rvanje je inače naš najtrofejniji sport na OI. Ovo je prva medalja za srpsko rvanje na OI posle 32 godine.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com