SRBIJA U FINALU: Pregažena Australija, neka se spremi “Drim tim”! - Volim Podgoricu

SRBIJA U FINALU: Pregažena Australija, neka se spremi “Drim tim”!

Košarkaška reprezentacije Srbije plasirala se u finale olimpijskog turnira u Brazilu.

Srbi su u polufinalu savladali  ekipu Australije 87-61, po četvrtinama (16-5, 19-9, 31-24, 21-23)

Srbija je dominirala od samog početka meča i pobjeda ni u jednom trenutku nije dolazila u pitanje.

U finalu srpska reprezentacija igraće sa repezentacjom SAD-a koja je u prvom polufinalnom meču savladala Španiju 82-76 (26-17, 19-22, 21-18, 16-19).

Srbija je furiozno ušla u meč, na samom startu serijom 8:0 došla je do značajne prednosti. Australija je uspjela da pogodi trojku i smanji na 8:3, ali novom serijom Srbija je brzo pobjegla na 12:3.

Nastavio je Đorđevićev tim da briljira u odbrani, dok je Teodosić predvodio saigrače u napadu. Australija je u prvoj četvrtini postigla svega pet poena, dok je Srbija ubacila 16.

Dominacija Srbije nastavila se i u drugoj četvrtini. Fantastičnom odbranom sprska ekipa zaustavila je Australiju na devet poena, dok je u napadu sve funkcionisalo kako treba, pa je Srbija sa 19 poena u drugih deset minuta na odmor otišla sa 35:14.

I u trećoj četvrtini Srbija je u potpunosti razbila Australiju. Đorđevićev tim je primio u trećoj četvrtini mnogo više poena (24) nego u prve dvije zajedno, ali je u napadu Srbija briljirala, pa je sa 31 poenom pobjegla rivalu na 66:38.

Rutinski je Srbija odradila posao u četvrtoj četvrtini, pružio je Đorđević priliku i rezervnim igračima, pa je Australija malo ublažila poraz – 87:61.

Miloš Teodosić je ponovo predvodio srpski tim, upisao je 22 poena i pet asistencija. Odličan je bio i Marković sa 14 poena, Mačvan je postigao 12, a Raduljica 11 poena.

Srbija će tako po drugi put igrati protiv Amerikanaca u Riju, u grupnoj fazi su NBA zvijezde jedva slavile sa 94:91. Srpski tim je u tom meču pokazao da može da igra protiv “Drim tima” tako da se očekuje spektakl u finalu i vjerovatno će biti mnogo neizvjesnije nego u finalu Svjetskog prvenstva 2014. godine, kada su Amerikanci slavili sa 129:92.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com