Uskoković: Želimo medalju na prvenstvu svijeta! - Volim Podgoricu

Uskoković: Želimo medalju na prvenstvu svijeta!

Cilj vaterpolo reprezentacije Crne Gore na juniorskom prvenstvu svijeta je medalja, kazao je rerpezentativni trener Veljko Uskoković.

Podgorica će od 26. avgusta do 3. septembra biti domaćin juniorskog prvenstva svijeta, na kojem će nastupiti 19 reprezentacija. Crna Gora će igrati u B grupi sa Brazilom, Italijom i Mađarskom.

Rivali u A grupi biće Kazahstan, Grčka, Rusija, Kolumbija i Kanada, u C grupi igraće Egipat, Južna Afrika, Španija, Australija i Japan, a u D grupi Sjedinjene Američke Države, Kina, Hrvatska, Novi Zeland i Srbija.

Uskoković smatra da crnogorska selekcija ima kvalitet da se bori za medalju.

“Bili bi zadovoljni medaljom, to je naš cilj. Niko nam nije postavio medalju kao imperativ, već mi sami. Svjesni smo da imamo kvalitet i mi ćemo je juriti. Vjerujem da ćemo biti hrabri, mudri i odvažni da do nje dođemo”, rekao je Uskoković na konferenciji za novinare.

On je istakao da mu je drago što je Crna Gora dobila priliku da se pokaže kao dobar domaćin.

“Siguran sam da ćemo se kao organizatori pokazati u pravom svjetlu, ali i sa igračke strane. Predvodim generaciju kojoj u Savezu vjerujemo i sigurni smo da će imati šta da pokažu na šampionatu. Imamo tešku grupu, ali ne želimo da kukamo. Na startu imamo dvije izuzetno teške utakmice, koje su nam u rangu mečeva za medalju”, rekao je Uskoković.

On je, komentarišući rivala na startu šampionata, kazao da je Italija kvalitetan rival i da očekuje težak i neizvjestan meč.

“Bilo bi dobro da startujemo pobjedom, ali i ako bude drugačije biće još šansi za nas”, rekao je Uskoković.

Nekadašnji kapiten šampionskog sastava Crne Gore kazao je da se sa dosta optimizma može gledati na budućnost crnogorskog vaterpola.

“Moramo iskoristiti Svjetsko prvenstvo kao odskočnu dasku da se vaterpolo proširi i na druge sredine. Vaterpolo u četiri kluba, u tri grada, nije dovoljno za kontinuitet vrhunskih rezultata”, kazao je Uskoković.

Kapiten Aleksa Ukropina kazao je da činjenica da je crnogorska reprezentacija domaćin obavezuje ekipu da pruži maksimum.

“Ekipa ima kvalitet da dogura daleko. Neće biti lako na početku, ali ćemo iz utakmice u utakmicu podizati formu. Pozvao bih navijače da dođu u što većem broju i pomognu nam u želji da dođemo do kraja”, rekao je Ukropina.

Golman Petar Tešanović smatra da se Crna Gora nalazi u najužem krugu za medalju.

“Daćemo sve od sebe i nadam se da ćemo imati podršku publike. Vjerujem da će to bii dovoljno za medalju”, kazao je Tešanović.

Crna Gora ćena startu šampionata, sjutra u 21 sat, igrati sa Italijom.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com