PODGORICA: Avion kružio iznad grada, na kraju bezbjedno sletio! - Volim Podgoricu

PODGORICA: Avion kružio iznad grada, na kraju bezbjedno sletio!

Na današnjem letu Montenegro Airlinesa iz Ciriha ka Podgorici, nakon polijetanja, piloti Montenegro Airlinesa su dobili svjetlosnu indikaciju da je došlo do oštećenja na stajnom trapu.

“Kapetani su prilikom prilaska aerodromu Podgorica, postupili po procedurama koje su jasno definisane u ovakvim situacijama. Vizuelnom provjerom je utvrđeno da je u pitanju oštećenje unutrašnje gume stajnog trapa. Standardna procedura nalaže da avion bude u holdingu (kruženju) oko aerodroma neko vrijeme, kako bi potrošio višak goriva i postigao težinu dozvoljenu za slijetanje. Holding iznad Podgorice je trajao 15 minuta, nakon čega se avion bezbjedno prizemljio”, saopšteno je iz kompanije.

Kako se navodi u saopštenju, sve službe Montenegro Airlinesa, Aerodroma Crne Gore, Kontrole letjenja i Agencije za civilno vazduhoplovstvo su bile u stanju pripravnosti, kako bezbjedonosne procedure u ovakvim situacijama i nalažu.

“Nakon slijetanja, mehaničari Montenegro Airlinesa su izvršili kontrolu i procjenu oštećenja, odmah pristupili zamjeni unutrašnje gume na stajnom trapu. Avion će biti vraćen u saobraćaj u najkraćem roku, već tokom popodnevnih časova”, zaključuje se.

2 komentara

  1. Iím not that much of a internet reader to be honest but your blogs really nice, keep it up! I’ll go ahead and bookmark your website to come back in the future. Cheers

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com