PODGORICA: Žarko Burić preuzima FK Budućnost - Volim Podgoricu

PODGORICA: Žarko Burić preuzima FK Budućnost

Vlasnik „Normal company“ Žarko Burić biće na čelu Upravnog Odbora FK „Budućnost“ u narednih pet godina – saznaje portal Antena M.

Sljedeće sedmice biće održana sjednica Skupštine FK „Budućnost“ i izabran novi Upravni odbor. Taj, po Statutu, sedmočlani organ samo će veriikovati dogovor postignut tokom prethodnih desetak dana intenzivnih, završnih pregovora čelnih ljudi Glavnog grada i Burića, da vlasnik „Normal company“ preuzme rukovođenje podgoričkim  prvoligašem.

Svi detalji saradnje biće ozvaničeni u „Ugovoru o upravljanju FK Budućnost“, a taj dokument treba da usvoji Skupština Glavnog grada. Planirano je da Ugovor traje pet godina.

Praktično, svi bitni momenti već su, međutim, definisani. Vlasnička struktura neće se mijenjati, Glavni grad ostaje vlasnik 99,8 % Kluba (ostatak pripada „Varvarima“, bez prava otuđenja), dok „Normal company“ preuzima menadžment.

Zadatak nove uprave je da paralelno gradi stabilan, organizovan klub i postiže sportski uspjeh. Već ove sezone cilj je titula i potpuna finansijaka konsolidacija. Do trenutka ekonomske samoodrživosti, obavaze će namirivati „Normal company“ (veći dio) i Glavni grad (manji dio). Preliminarna procjena je da bi troškovi sezone 2016/17 trebalo da budu na nivou onih iz prošle – oko 800 hiljada eura.

Gradska uprava i Burić dogovorili su se da svaki cent koji u perspektivi profitira „Budućnost“ (prodaja ulaznica, igrača, marketing, zarada od utakmica u Evropi…), bude uložen u razvoj kluba.

Do izlaska iz faze tavorenja, sportskog i finansijskog, put je dijelom već popločan. Momci Mikija Vukotića odlično su počeli sezonu, uprkos časnom porazu od Genka, a rukovodstvo Kluba, sa Srđom Raičevićem na čelu, smanjilo je, od juna pošle godine, dug težak skoro dva miliona eura, na oko pola miliona.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com