Podgoričani ako koristite PREČICE ili šetate PSE po parkovima PLATIĆETE KAZNU OD 100 EURA! - Volim Podgoricu

Podgoričani ako koristite PREČICE ili šetate PSE po parkovima PLATIĆETE KAZNU OD 100 EURA!

Danas je stupio na snagu Zakon o komunalnim djelatnostima koji propisuje novu kaznenu politiku, javlja “Dan”. To znači da nema više pranja rublja, kupanja, pojenja stoke, pranja vozila pored vodoizvorišta, uklanjanja poklopaca sa šahtova, lomljenja klupa, stolova, stolica, korpi za otpatke, dječjih rekvizita, a neće smjeti ni ložiti vatru ni paliti granje i lišće. U slučaju da to budu radili, građani će dobiti kaznu od 150 do 1.500 eura.

Ista kazna predviđena je i za one koji uništavaju saobraćajne znakove, prljaju ograde, stubiće, žice, klupe, sprave za igru, gnijezda, kućice za ptice, rasvjetu, kidaju ili vade cvijeće.

Sa javnih česmi samo se može piti voda, ali se ne može uzimati za druge svrhe, jer slijedi kazna od sto eura, koliko je i predviđena kazna i za vanpijačnu prodaju i kampovanje bez odobrenja.

Podgoričani su poznati po tome da vole prečice. Od danas ih neće više moći koristiti jer će, ukoliko ih nadležni organ uhvati u tom „nedjelu” morati da plate 100 eura.

Građani se ne smiju klizati, smučati, sankati i igrati fudbal na mjestima koja nijesu za to predviđena, kao ni penjati se na drveće, spomenike i sklupture jer će biti kažnjeni sa 100 eura.

Ovaj zakon tretira i vlasnike kućnih ljubimaca i pernatih životinja. Ukoliko se odluče da prošetaju psa po zelenoj površini u džepu moraju imati 100 eura kako bi platili kaznu ukoliko ih nadležni zateknu u prekršaju.

Građani će morati voditi računa i gdje bacaju žvake, opuške, flaše jer će biti kažnjeni takođe, sa 100 eura.

Glavni grad je poznat po tome da ima veliki problem sa krupnom stokom. Stoka se može vidjeti svuda, od ulice do parkova koji su predviđeni za igru najmlađih. Kazna do 1.500 eura slijedi za one koji se odluče da krave, koze i ovce na ispašu izvedu u park.

Ukoliko se odlaže otpad na obalama, i koritima rijeka, na putevima ili pored njih slijedi kazna od 1.500 do 7.500 eura. Za narušavanje komunalnog reda bukom slijedi ista kazna, kao i obaranje i uklanjanje drveća, kidanja grana, šiblja bez odobrenja, te zabijanjem eksera i klinova u stabla. Ista kazna predviđena je i za lijepljenje plakata po fasadama zgrada, stablima, parkiranje na zelenim površinama, kao i ukoliko kopa i odnosi zemlju, humus, kamen ili pijesak.

Zakon predviđa da građani koji sa gradilišta izlaze na javni put moraju prvo oprati točkove automobila jer ukoliko to ne urade platiće kaznu od 1.500 do 7.500 eura. Isto će proći i oni koji budu prekopavali javnu površinu zbog instalacija bez saglasnosti.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com