TRAŽE DA IM SE ISPUNE ZAHTJEVI: Blokiraćemo Podgoricu! - Volim Podgoricu

TRAŽE DA IM SE ISPUNE ZAHTJEVI: Blokiraćemo Podgoricu!

Penzioneri KAP-a dali su rok premijeru Milu Đ ukanovicu da do danas u podne zakaže vanrerednu sjednicu Vlade na kojoj bi riješili isplatu 5,4 miliona eura za otpremnine, saopštio je predstavnik penzionera Nikola Raković.

U protivnom, najavili su blokadu glavnih gradskih saobraćajnica.

”Predaćemo urgentan zahtjev Vladi da održi vanrednu sjednicu i da rješi naše pitanje. U protivnom prinuđ­eni smo da u 12 sati blokiramo magistralni put i kružni tok u Zabjelu” kazao je Raković Pobjedi. On je najavio da će blokada kružnog toka trajati najvjerovatnije sat vremena, a od devet od 11 sati će blokirati i glavni gradski bulevar. Penzioneri KAP-a su očekivali da na jučerašnjoj sjednici Vlade bude riješeno pitanje isplate otpremnina, jer je ministar finansija Raško Konjević kazao da su sredstva obezbijeđ­ena. Stečajni upravnik bi, kako navode, trebalo da dostavi spisak radnika za isplatu.

”To se može riješiti za pet minuta i pustiti automatski 5,4 miliona eura na žiro račune radnika, ali se ne rješava zbog neozbiljnosti Vlade i ministarstava ekonomije, finansija i rada” tvrdi Raković.

Vlada je juče zadužila radnu grupu da pripremi i predloži cjelovito rješenje realizacije Zakona o izmirenju obaveza prema radnicima KAP-a. Taj je zakon usvojen u julu prošle godine kao lex specialis, a penzioneri KAP-a protestuju od marta ove godine.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com