PETAR BOŽOVIĆ: Majku nikad nisam imao, ali sam upoznao kevu - Volim Podgoricu

PETAR BOŽOVIĆ: Majku nikad nisam imao, ali sam upoznao kevu

Petar Božović je postao prvi glumac koji je imenovan za počasnog građanina Niša, a to priznanje i pečat grada uručeni su mu na nedavno završenim Filmskim susretima.

Mnogo glumaca je za 51 godinu posjetilo Festival glumačkih ostvarenja u Nišu, ali je Petar Božović jedan od onih glumačkih doajena koji vole Filmske susrete i Niš. Nišlije to znaju i osjećaju, tako da je bilo logično da baš on postane prvi glumac počasni Nišlija.Publika na Ljetnjoj pozornici pozdravila je gromoglasnim aplauzom Petra Božovića, koji je na binu počeo da izlazi i prije nego što su ga voditelji najavili. Onako polako hodajući uz štap i sa obaveznim šeširom izašao je da primi nagradu i da se pokloni publici.

– Nagrade nikad nisu naodmet. Drage su mi posebno one koje sam dobijao u Nišu. Ispričaću vam jedan događaj sa mog prvog gostovanja na filmskom festivalu. Na mojim prvim Filmskim susretima doživio nešto jako lijepo što nisam nikad zaboravio. Jedne večeri moji drugari glumci Josif Tatić, Faruk Begoli i ja smo malo više slavili i popili, I zaspali smo u bašti kafane „Amerikanac”. Ujutru nas je našla Keva, Dragica Mandić, vlasnica kafane. Odmah nam je rekla da će da nam skuva čorbu da se oporavimo. Majku nisam nikad imao, ali sam tada osjetio šta znači imati kevu. I mnogo puta poslije toga sam osjetio takvu ljubav u Nišu – ispričao je Božović niškoj publici, koja ga je opet nagradila velikim aplauzom.

(Alo)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com