DPS dobio preko sedam miliona eura - Volim Podgoricu

DPS dobio preko sedam miliona eura

Iz Cen­tra za de­mo­krat­sku tran­zi­ci­ju sa­op­šte­no je da su u to­ku če­tvo­ro­go­di­šnjeg man­da­ta od 2012. go­di­ne do 2016. go­di­ne par­la­men­tar­ne par­ti­je iz dr­žav­nog i lo­kal­nih bu­dže­ta do­bi­le ukup­no 21,5 mi­li­o­na eura. Ka­ko su pre­ci­zi­ra­li, De­mo­krat­ska par­ti­ja so­ci­ja­li­sta (DPS) do­bi­la je 7,2 mi­li­o­na, a De­mo­krat­ski front 5,3 mi­li­o­na. So­ci­ja­li­stič­ka na­rod­na par­ti­ja (SNP) pri­ho­do­va­la je 2,5 mi­li­o­na, a So­ci­jal­de­mo­krat­ska par­ti­ja (SDP) 2,4 mi­li­o­na. Po­zi­tiv­na Cr­na Go­ra je iz jav­nih sred­sta­va do­bi­la 1,6 mi­li­o­na, a Bo­šnjač­ka stran­ka 916.000 eura. Podsjetimo, na čelu DPS-a su Milo Đukanović i Duško Marković.
Po po­da­ci­ma CDT-a, Hr­vat­ska gra­đan­ska ini­ci­ja­ti­va (HGI) do­bi­la je 469.000, Li­be­ral­na par­ti­ja (LP) 424.000, a For­ca 238.000 eura. De­mo­krat­ska par­ti­ja je do­bi­la 205.000 eura, De­mo­krat­ski sa­vez 170.000, a Al­ban­ska al­ter­na­ti­va 89.000 eura.
Iz CDT-a su ka­za­li da su po­dat­ke za ovo is­tra­ži­va­nje pri­ku­plja­li iz iz­vje­šta­ja po­li­tič­kih su­bje­ka­ta, iz­vje­šta­ja o re­vi­zi­ji DRI, op­štin­skih od­lu­ka i ko­ri­ste­ći za­htjev za slo­bo­dan pri­stup in­for­ma­ci­ja­ma.

(Dan)

1 komentar

  1. I was suggested this website by my cousin. I am not sure whether this post is written by him as nobody else know such detailed about my trouble. You are wonderful! Thanks!Nice blog here! Also your web site loads up fast! What web host are you using? Can I get your affiliate link to your host? I wish my website loaded up as quickly as yours lol

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com