LUKSUZNI HOTEL OTJERAO MJEŠTANKE SA GRADSKE PLAŽE: “Baba, miči se! Kupaj se đe znaš!” - Volim Podgoricu

LUKSUZNI HOTEL OTJERAO MJEŠTANKE SA GRADSKE PLAŽE: “Baba, miči se! Kupaj se đe znaš!”

Na adresu predsjednika Bokeškog Foruma dr Andrije Petkovića, stiglo je pismo Katarine Dragićević, stanovnice Tivta od 1963.godine, u kojem se opisuju nemili događaji sa tivatske Gradske plaže, od 10.avgusta ove godine u kojem se između ostalog kaže .

– Poštovani g-dine Andrija Petković, priloženi tekst je podrška Vama, a i gradonačelnici Tivta, u vašim nastojanjima da uradite sve što je u Vašoj moći za grad Tivat i dobrobit njegovih građana.

„Hepening“ na Gradskoj plaži prenosimo integralno:

Grupa vremešnih domaćica upijala je sunčane zrake na zidiću koji odvaja kompleks renoviranog hotela „Palma“ od novootvorenog hotela „La Roche“. Razgovor mještanki prekinuo je dolazak mladića koji ih opominje da je vlasnik hotela „La roche“ zakupio cjelokupni prostor i platio za uživanje svojih gostiju, te da mještanke pokupe svoje stvari i brišu sa pomenute lokacije. Do tad miroljubive, građanke se pretvaraju u prave lavice u odbrani svog „mjesta pod suncem“ i nezadovoljstvo iskaljuju na sirotom mladiću, koji je samo prenio poruku vlasnika hotela.

„Ne idem ja nigdje, pa makar došla policija“ pjeni prva građanka… „Mi ovdje živimo ovo je naša država“ sikće druga, a treća iz mora dovikuje „Ovo je sramota. Treba nešto hitno preduzeti“. „U Ulcinju se ovako nešto ne događa, Tretiraju te kao gosta, a ne kao skota“ žesti se gošća sa strane, koja je u Tivat došla da uživa u „elitnom turizmu“. „Hoće da nas sabiju u geto“- buni se pridošla mještanka. „Od sjutra nosim pasoš na plažu“- dosjeti se jadu vrešna penzionerka. Ako mi crnogorsko državljanstvo ne garantuje 30 % plaže donosim dokaz da sam iz Amerike. Do you speak English?

Iznerviran i frustriran ofanzivom narogušenih žena, siroti mladić prilazi najgrlatijoj i na čistom crnogorskom jeziku procijedi kroz zube: „Baba, miči se! Kupaj se đe znaš“ !!!
Autor ovog teksta živi u Tivtu od 1963.godine. Još dobro pamti vrijeme kad je kao podstanar u mansardi kuće Čelanović (uz sam hotel Palmu) mogao bezbrižno šetati duž cijele obale i plivati u moru. Pošto je ovo nostalgično vrijeme „prohujalo sa vihorom“ autor sebi, a i svojim sugrađaniuma postavlja ova teška pitanja:

– Da li je Bog prvo sebi stvorio bradu i zašto? Da li građani Tivta zaslužuju da koriste gradsku plažu kao najbližu lokaciju?Da li ćemo se, ako sve bude privatizovano, hladiti samo pod tušem? Da li će, s obzirom na sve veći broj turista, biti dovoljno vode za sve? Da li će nas, ako vode ne bude dovoljno da se svi tušramo Evropa (onako glibave) primiti u svoj zagrljaj?

Autorska šifra: „Muči, babo, i ne lupaj, kupi lavor, pa se kupaj“.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com