“Otpor beznađu” ide na izbore samostalno - Volim Podgoricu

“Otpor beznađu” ide na izbore samostalno

Šanse za jedinstven nastup opozicije svedene su na minimum, i grupa birača Otpor beznađu priprema samostalan nastup na izborima, kazao je njen lider Mladen Bojanić.

On je prije mjesec pozvao sve  opozicione stranke da se okupe i jedinstveno nasupe na predstojećim izborima. Tada je saopštio da će odgovor čekati 30 dana nakon čega će krenuti u realizaiju ”plana B”.

”Nažalost, više je nego jasno da su šanse za jedinstven nastup opozicije svedene na minimum. Samo grub faul režima, na koje opozicioni lideri zbog građana ne mogu da se ogluše, može ujediniti opoziciju. Mi smo spremni ako se to desi. Sa druge strane, bili smo od početka jasni da nam je druga opcija samostalan nastup”, kazao je za Portal Antene M Bojanić.

Kako kaže, građanima će tražiti povjerenje za konkrene ljude, a ne za partiju. Potpise su već počeli da skupljaju i, ocjenjuje Bojanić, dobro im ide. Ni sa kim nijesu razgovarali o koalicijama.

”Ne pregovaramo ni sa kim o predizbornim koalicijama. Ali smo u razgovorima sa opozicionim kolegama iznenađeni odsustvom interesovanja za udruživanjem i zajedničkim djelovanjem”, kaže Bojanić.

Upitan da li sagledavaju mogućnost da se priključe nekom savezu, kao što se pojedini priključuju Frontu, Bojanić kaže da je njihov predlog bio udruživanje opozicije, a ne pridruživanje.

”Ni DF-u, a ni bilo kome pojedinačno. Većina naših članova je podržala prošlogodišnje proteste DF-a, međutim, ta podrška je išla proklamovanom cilju protesta – borbi za fer i slobodne izbore. Građanska podrška ideji, ne političkim ili kakvim drugim ideologijama”, zaključio je Bojanić.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com