ROŽAJE: Policajac htio da napiše kaznu, pa dobio BATINE - Volim Podgoricu

ROŽAJE: Policajac htio da napiše kaznu, pa dobio BATINE

Policajca Mithata Nurkovića juče je u centru Rožaja izudarao Rožajac Damir-Boćko Mujević.

Saobraćajni policajac napadnut je oko 18 sati, dok je bio na dužnosti. U napadu je zadobio povrede glave i hospitalizovan je  u beranskoj Opštoj bolnici.

Mujević je nakon napada na službeno lice uhapšen i biće saslušan u tužilaštvu.

Rožajac se pesnicama obrušio na Nurkovića, kada je policajac zbog nepropisnog parkiranja htio da napiše kaznu njegovom prijatelju.

Mithatov otac Iso Nurković, penzionisani službenik kriminalističke policije za napad krivi starješine rožajske policije:

“Ovo je rezultat sistema koji je potpuno zakazao. Starješinski sastav policije u Rožajama potpuno je korumpiran, nedorastao radnim zadacima i na strani kriminalaca, a ne policajaca i običnih građana. Policajci na terenu su praktično nemoćni, naročito ako žele profesionalno da rade svoj posao. Sve prijave starješine naknadno ‘ispeglaju’ pa kriminalci bivaju oslobođeni. Zbog toga kasnije policajci ili neće ili ne smiju da rade profesionalno, a oni koji se osmjele prođu kao moj sin”.

On smatra da do sličnih incidenata ne bi dolazilo da su tužilaštvo i sudovi efikasnije radili svoj posao:

“Mog sina su više puta napali na dužnosti, ali su kazne izostale ili su bile male, što je dalo snagu uličarima da biju policiju. U toku postupka tužioci se više bave profilom policajca nego profilom kriminalca. Kao da traže bilo kakvu grešku službenog lica kako bi oslobodili izgrednika”, kazao je Nurković.

Poručio je da će zbog nedovoljne reakcije države, “porodično da se stave u Mithatovu odbranu”.

 (Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com