STANARI DOMA UČENIKA TVRDE: DF u Kolašinu ucjenju za glasove u zamjenu za ključ od stana - Volim Podgoricu

STANARI DOMA UČENIKA TVRDE: DF u Kolašinu ucjenju za glasove u zamjenu za ključ od stana

Stanari nekadašnjeg Doma učenika tvrde da ih lider kolašinskog DF-a Aleksandar Dožić ucjenjuje, tražeći glasove u zamjenu za ključeve od praznih stanova, koji se nalaze u izbjegličkom naselju, odmah pored doma, pišu Dnevne novine.

Prema njihovim riječima, svakodnevno ih obilaze i traže da budu njihovi aktivisti.

Samohrana majka Dragana Šuković, koja od januara nije primila socijalnu pomoć, jer joj je ukinuta zbog prijave za naknadu za majke sa troje i više djece, živi od fizičkog rada cijepajući drva. Ona je istakla da ih iz Opštine nikad nijesu obišli i da joj je zasmetalo što su prvi put došli da bi joj ponudili da bude politički aktivna.

“Tražili su od mene da obilazim ljude po gradu i da kupim glasove, ali sam to odbila. Komšije tvrde da su im obećali da će u zamjenu za glasove dobiti ključeve od stanova u izbjegličkom naselju, ali meni to nijesu ponudili. Najteže mi pada što od januara nijesam ni euro primila”, ogorčeno će Šuković.

Daliborka Rakočević, majka četvoro mališana kaže da neće izaći na glasanje, te da od nje “ovi” neće dobiti glasa, a srediće bar dvadeset glasova da im poništi, jer im se za ovo mjesec i po dana bez struje niko nije obratio, pitao kako žive, imaju li šta djeca da jedu.

“Uslovi u domu su nikakvi. Svakodnevno bacamo hranu koju sa mukom zaradimo, jer nemamo struje pa tako šerpe sa ručkom, na prozor ne smijemo od mačaka, a na beton u domu ne smijemo od pacova, pa sad vidite naše muke. Ovaj šporet smo unijeli u hodnik doma, tu sjedimo i grijemo se, tu i djeca uče, dok se ne krene na spavanje. Jedva preživljavamo, a oni dolaze da nas pretvaraju u aktiviste”, razočarano će Rakočević.

Njen muž Velizar istog je mišljenja i kaže da je šest puta išao kod predsjednice Opštine Željke Vuksanović, koja nijednom nije htjela da ga primi, pa ni pismeno da mu objasni zašto ne želi da ga primi, ali da je kasnije preko Dožića uspio i da mu je rečeno da nema novca za socijalne slučajeve.

Dožić juče nije odgovarao na pozive novinara DN.

Na izjave opštinskog sekretara za finansije Gorana Rakočevića da struju u Domu učenika plate oni što su doveli tu socijalno ugrožene Kolašince, oglasili su se i bivši suvlasnici pomenutog objekta koji vode spor sa Opštinom Marko Rondović i Tonko Bulatović.

“Rakočević ili ne zna ili nije upoznat, a izgleda i ne želi, jer je izgleda i on izmanipulisan od onih koji vrše vlast u Kolašinu i koji je sirotinji smještenoj u Domu isključio struju. Nikakvog problema u funkcionisanju Doma učenika i prethodne vlasti nije bilo, već su tamo smješteni svi oni koji nijesu imali krov nad glavom, oni koji nemaju nikoga i u stanju su socijalne pomoći, a Rakočeviću očito nije jasno da se sa sirotinjom ne može manipulisati”, kazali su oni.

Prema njihovim riječima, aktulenu vlast ne interesuje sirotinja i da je sramota što im je zabranjeno pravo na život dostojan čovjeka.

“Svaki častan Kolašinac stidi se takvog stanja i čudi se da u ovom gradu egzistira vlast koja sirotinji zabranjuje pravo i na ručak, jer su im zabranili da drže šporet”, kazali su Bulatović i Rondović.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com