PODGORICA: Zagoričanin uhvaćen zbog pušaka, tužilac ga puštio - Volim Podgoricu

PODGORICA: Zagoričanin uhvaćen zbog pušaka, tužilac ga puštio

Službenici podgoričke policije riješili su enigmu odbačenih automatskih pušaka, koje su nađene u kući u izgradnji, u podgoričkom naselju Zagorič. Da je vlasnik dvije puške sa tri okvira i 85 komada metaka, nakon detaljne kriminalističke obrade, priznao je Podgoričanin Đorđe Vešović (21), pišu Dnevne novine.

On je saslušan u polici ji i Osnovnom državnom tužilaštvu.

Međutim, nakon ispitivanja, dežurni tužilac nije pronašao nijedan razlog za određivanje tu žilačkog pritvora, pa se Vešović nekoliko sati poslije privođenja ponovo našao na slobodi. Ukoliko se odluka o pritvoru ne preinači, Vešović će se braniti sa slobode zbog sumnje da je ilegalno držao oružje.

Prema nezvaničnim informacijama Dnevnih novina, policija vjeruje da je Vešović jedan od trojice mladića koji su u subotu veče imali konflikt sa Vladom Stanišićem, radnikom zaštitarske firme “Titan”, a koji je narednog jutra ranjen u ruku.

Zbog njegovog ranjanjava prije dva dana uhapšen je Dražen Bulatović, koji je upućen u spuški Istražni zatvor pod sumnjom da je izvršio pokušaj ubistva. Incident, zbog kojeg odgovara Bulatović, dogodio se u Ulici Nikole Tesle.

Po prethodnom dogovoru, našao se sa Stanišićem da rasprave nesporazum, ali nije izdržao dugo, počeo je da povisuje ton, a onda je zapucao, prvo u asfalt, a onda i u gornji dio ruke Stanišića. Inspektori vjeruju da su ovi mladići podmladak takozvanog “zagoričkog klana” te da su puške pune municije bile pripremljene u slučaju da se situacija sa Stanišićem oružje I zakomplikuje. Kako je Bulatović brzo otkriven, Vešović je, kako se sumnja, puške sakrio u kući u izgradnji, misleći da to neće niko primijetiti. Policija je, međutim, došla do operativnog podatka, nakon kojeg je izvršen pretres i puške su nađene.

Ukoliko je suditi po postupku tužioca, može se zaključiti da je povjerovao u teško vjerovatnu verziju, koju je Vešović iznio. Prema nezvaničnim informacijama, prilikom priznanja da su puške njegove, naveo je i da ih je slučajno pronašao na Veruši.

Oružje je, takođe, upućeno na vještačenje, kako bi se utvrdilo stvarno porijeklo i ispitalo da li je korišteno u nekim drugim krivičnim djelima.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com