PODGORICA: Bećirović se sa ubicom otimao za pištolj? - Volim Podgoricu

PODGORICA: Bećirović se sa ubicom otimao za pištolj?

Dragan Bećirović pogođen je sa tri hica, od kojih je bio smrtonosan onaj koji ga je pogodio u predjelu lijeve prepone.

To je juče na osnovu obdukcijskog nalaza saopštila  vještak medicinske struke Dragana Čukić, u nastavku suđenja Marku M. Šaranoviću, kome se sudi za ubistvo Bećirovića.

Čukić je u podgoričkom Višem sudu  navela da je rana koja je uzrokovala smrt prostrijelna, dok su ostale dvije –  okrznuća, koje se kvalifikuju kao lakše tjelesne povrede.  Dodala je da ni- jedna od  rana nije uzrokovala gubitak svijesti i nemogućnost kretanja.

“Vensko krvarenje je daleko sporije od arterijskog. Da je arterija bila razorena, smrt bi nastupila za najviše 10 minuta od nanošenja prostrijelne povrede. Sve ovo znači da je Bećirović i nakon zadobijanja ove povrede, mogao da se kreće”, kazala je Čukić.

Vještak balističar Božidar Bakić  dodao je  da je strijelno orkznuće šake nastalo u trenutku kada je Bećirović najvjerovatnije tom rukom držao navlaku od cijevi pištolja.

“Strijelno okrznuće u predjelu dlana lijeve ruke nastalo je iz blizine, a prema izgledu ogaravljene šake, najvjerovatnije  je Dragan Bećirović lijevom rukom držao cijev oružja. Isključena je mogućnost da je čađavost na dlanu lijeve šake rezultat daktiloskopiraja, već je rezultat eksplozije”, pojasnila je Čukić.

Bakić je kazao da je na Bećirovića pucano iz projektila ručnog vatrenog oružja – kalibra 7,62 milimetra TT, što je ustanovljeno po čaurama nađenim na licu mjesta.

“Međutim, cijev pištolja iz kojeg su ispaljeni projektili u znatnoj je mjeri pohabana, što znatno umanjuju probojnu moć projektila”, pojasnio je on.

Dodao je da su dvije čaure ispaljene brzo jedna za drugom, a da je treća ispaljena nakon što se napadač pomjerio, odnosno promijenio pravac pucanja.

Ustrijelna rana u predjelu prepone koja je uzrokovala smrt, nalazi se, kako je naveo Bakić, na oko 100 centimetara od poda.

“Može se zaključiti da je otvor usta cijevi bio na oko 120 centimetara od ravne podloge, ako su oba lica bila na istoj ravni”, naveo je on.

Prema navodima optužnice tužiteljke Suzane Milić, Šaranović je 10. aprila 2011. godine  u Budvi umišljajno na podmukao način ubio Dragana Bećirovića,  zajedno sa NN licem ili više njih. Piše da je  pucao na Bećirovića u cilju stvaranja uslova za uspješno izvršenje naručenog ubistva i savladavanja eventualnih prepreka u vidu fizičkog otpora oštećenog.

Batalite da pričate sa vještakom

Predsjednik krivičnog vijeća, sudija Predrag Tabaš, skrenuo je pažnju zastupniku oštećene porodice Zoranu Bećiroviću da ne razgovara sa vještacima koji učestvuju u postupku.

“Primijetio sam ispred suda da razgovarate sa jednim od vještaka angažovanim u ovom slučaju. Zamolio bih vas da se suzdržite od takvih susreta i razgovora do okončanja postupka, makar ovdje gdje ja to mogu da primijetim”, naveo je Tabaš.

(Vijesti)

1 komentar

  1. When I originally commented I clicked the -Notify me when new surveys are added- checkbox and today each time a comment is added I buy four emails concentrating on the same comment. Is there in any manner you are able to eliminate me from that service? Thanks!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com