KO JE ZAISTA UBIO ARKANA: “Najvažnije je ko je stavio PARE NA STO” - Volim Podgoricu

KO JE ZAISTA UBIO ARKANA: “Najvažnije je ko je stavio PARE NA STO”

„Naša porodica u potpunosti vjeruje državnim institucijama. Rasvijetlili su mnoga ubistva, vjerujem da će tako biti i sa našim slučajem“, izjavila je juče za „Alo!“ pjevačica Svetlana Ceca Ražnatović.

Ceca Ražnatović je ovo izjavila povodom pisma u kojem je ubijeni policijski general Vojislav Jekić iz Loznice za likvidaciju Željka Ražnatovića Arkana (48) optužio direktno Radomira Markovića (70), bivšeg šefa Državne bezbjednosti, i kontroverznog biznismena Andriju Draškovića (51).

– Za to je što Vojislav Jekić napisao u svom pismu ima sigurno i operativnih dokaza. Nisu samo njih dvojica učestvovali u Arkanovom ubistvu. Ima i drugih. Glavno pitanje je ko je stavio pare na sto. To je najznačnije pitanje, a to se neće istražiti“, izjavio je juče za „Alo!“ beogradski advokat Božo Prelević povodom Jekićevog testamenta.

Međutim, Arkanov kum Borislav Pelević nije bio voljan da komentariše Jekićevo pismo, koje nakon mnogo godina baca novo svjetlo na ubistvo njegovog kuma.

– Ne želim da komentarišem bilo čije mišljenje. Prošlo je već 15 godina od toga – kratko nam je poručio Pelević iz Praga, gdje trenutno boravi.
Advokat Veljko Delibašić, koji zastupa Andriju Draškovića i Dobrosava Gavrića, osuđenog za ubistvo Željka Ražnatovića i dvojice njegovih prijatelja 15. januara 2000. u hotelu „Interkontinental“, iznio je juče teške optužbe na račun Vojislava Jekića.

– Vojislav Jekić je bio kriminalac, na korak do hapšenja, koji je optuživao sve žive. Ukoliko je pomenuo moje klijente u negativnom kontekstu, sve je netačno. Za Andriju Draškovića je pravosnažnom presudom utvrđeno da nema nikakve veze sa tim događajem. Što se tiče Dobrosava Gavrića, iskreno vjerujem da nije izvršio ubistvo i, ako se vrati u zemlju, nadam se da će mu se ponovo suditi i da će se dokazati da on nije ubica – istakao je Delibašić.

Podsjetimo, Vojislav Jekić je u svom pismu krajem 2000. naveo da mu je lično Milan Đuričić Miki, takođe osuđen za saučesništvo u Arkanovom ubistvu, ispričao sve o ulozi Radomira Markovića i Andrije Draškovića u likvidaciji komandanta „Srpskih tigrova“, kao i uloge svih učesnika u toj likvidaciji. Ovo pismo, ovjereno u sudu u Zvorniku, namijenio je Arkanovom najstarijem sinu Mihajlu. Jekić je ubijen šest godina kasnije ispred kafića „Kontakt“ u Beogradu.

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com