INCIDENT U KARABUŠKOM POLJU: Procjenjuje se je li bilo NACIONALNE I VJERSKE MRŽNJE - Volim Podgoricu

INCIDENT U KARABUŠKOM POLJU: Procjenjuje se je li bilo NACIONALNE I VJERSKE MRŽNJE

Postoji osnovana sumnja da u incidentu na Karabuškom polju ima elemenata krivičnih djela koje se gone po službenoj dužnosti – povreda ravnopravnosti, ugrožavanje sigurnosti i izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje, kazao je predsjednik Savjeta za građansku kontrolu policije Aleksandar Zeković i zatražio dopunu informacija dobijenih od policije.

PODGORICA: Nakon jučerašnjeg NAPADA, nastavljene PRIJETNJE porodici Hodžić (VIDEO)

NAKON PRIJETNJI: Policija da obavi razgovor sa članovima porodice Hodžić

Građanska kontrola policije zatražila je od Uprave policije detaljnu informaciju o incidentu do kojeg je došlo 14.septembra, povodom bajramske posjete čelnika opozicionog “Pokreta za promjene” i “Demokratskog Fronta” porodici Hodžić na Karabuškom polju u Podgorici.

U odgovoru direktora Uprave policije Slavka Stojanovića navodi se da je M.H. prijavio jedinici policije u Tuzima da se ispred njegove kuće u Karabuškom polju okupio veći broj građana, te da je došlo do prepirke.

“Prema navodima policije odmah je upućena patrola policije, koja je na licu mjesta obavila razgovor sa M.H. i koji je tom prilikom izjavio da je dobio unuku i da je isti predstavnik političkog subjekta `Demokratski front` za Karabuško polje. Dalje, je prema navodima policije , kazao da su na čestitku došli partijski prijatelji i da su na kući istakli državnu zastavu i zastavu `Demokratskog fronta`, što je izazvalo negodovanje određenog broja mještana koji su se okupili ispred njegove kuće na ulici i gdje je došlo do prepirke između njih”, navodi se u odgovoru Stojanovića.

Kako je objašnjeno, nakon što je policija pozvala građane na poštovanje javnog reda i mira, porodica Hodžić je uklonila zastave, a građani su se mirno razišli. M.H. je 18.septembra podnio pismenu prijavu protiv A.K. iz naselja “Karabuško polje” zbog uvreda i prijetnji putem Fejsbuka.

“On je naveo u prijavi da sumnja da uvrede i prijetnje od strane A.K. imaju političku konotaciju. Po navedenoj prijavi službenici CB Podgorica su odmah postupili i sa sadržinom prijave upoznali Osnovno državno tužilaštvo (ODT) u Podgorici iz kojeg je naloženo da im se proslijedi prijava, što je i učinjeno”, piše u odgovoru direktora policije.

Od A.K. je uzeta izjava, koja je proslijeđena ODT u Podgorici, iz kojeg se nijesu izjasnili da li u njegovim radnjama ima elemenata krivičnog djela koje se goni po službenoj dužnosti, već će, kako su kazali, to učiniti naknadno.

“Službenici CB Podgorica  rade na procjeni ugroženosti M.H. i njegove porodice”, navodi se u objašnjenju Stojanovića o incidentu.

Savjet za građansku kontrolu policije je od CB Podgorica zatražio dopunu predmetne informacije, s obzirom na to da su u njoj detaljno navedeni navodi građanina M.H. ali ne i građanina A.K. protiv kojeg je i podnijeta prijava.

“A.H. je pozvan da se upozna i eventualno izjasni na navode iz CB Podgorica”, saopštili su iz Savjeta.

(rtcg)

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com