Prva strana studentkinja na praksi u NPCG: Vratiću se u Crnu Goru - Volim Podgoricu

Prva strana studentkinja na praksi u NPCG: Vratiću se u Crnu Goru

Studentkinja Univerziteta u Beču Ana Šrajnlehner prva je strana studentkinja koja je odradila praksu u Javnom preduzeću za nacionalne parkove Crne Gore u okviru Erasmus programa.

Šrajnlehner studira na Odsjeku za geografiju i regionalna istraživanja, a tokom jednomjesečne prakse boravila je u Nacionalnim parkovima Durmitor i Lovćen, saopšteno je iz tog preduzeća.

“Stažiranje u nacionalnim parkovima je zaista bilo divno iskustvo. Dobila sam dosta informacija o nacionalnim parkovima i imala mogućnost da prikupim materijal za svoje studije, ali i da sama istražujem prirodu i njene različitosti. Upoznala sam veoma ljubazne i fine ljude, koji su uvijek bili spremni za davanje savjeta kako bi moj boravak bio što ugodnij. Posebno se zahvaljujem svima što ste mi pružili ruku pomoći i pustili me da budem dio osoblja tokom mog stažiranja. Definitivno ću se vratiti u Crnu Goru da saznam više o nacionalnim parkovima ove zemlje”, napisala je u svom izvještaju studentkinja.

Anna

“Stažiranje u nacionalnim parkovima bilo divno iskustvo”

Pored brojnih pozitivnih strana na koje je naišla tokom boravka u nacionalnim parkovima Šrajhnlehner je kao jedan od problema navela upravljanje otpadom.

Kako je primijetila posjetioci nacionalnih parkova, ali i sami žitelji moraju imati više svijesti o značaju zaštićenih prostora u Crnoj Gori.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com