BRUTALNO PREBIJANJE: Dobio samo kućni pritvor (VIDEO) - Volim Podgoricu

BRUTALNO PREBIJANJE: Dobio samo kućni pritvor (VIDEO)

Navijača Partizana Veljka Belivuka Prvi osnovni sud u Beogradu osudio je samo na godinu dana kućnog zatvora za brutalno prebijanje obezbjeđenja direktora FK Partizan Miloša Vazure.

Pored Belivuka, osuđen je navijač Darko Ristić Meda (28), još jedan od aktera ovog obračuna koji se dogodio na parkingu FK Partizan, i to na godinu i deset mjeseci zatvora. Ročište je bilo zatvoreno za javnost, a ovu informaciju je za “Politiku” potvrdila portparolka tamošnjeg suda Ivana Ramić.

Međutim, skandalozno je da je Belivuk, koji je bio daleko najagresivniji u ovom obračunu, što potvrđuje i snimak sa sigurnosnih kamera, osuđen samo na godinu dana kućnog zatvora! On je, kako se i jasno vidi na snimku, radnika Vazurinog obezbjeđenja prvi udario, a zatim ga je, posle još jednog udarca, dok je Kuburović bespomoćno ležao, dva puta brutalno gazio po licu. Kasnije se vratio i Kumburovića, koji se u međuvremenu jedva pridigao u klečeći položaj, još jednom iz sve snage udario nogom u glavu!

Belivuk i Ristić su prije nedjelju dana sklopili sprorazum o priznanju krivice sa Prvim osnovnim tužilaštvom u Beogradu, na osnovu kog su priznali krivicu i pristali da budu osuđeni na godinu, odnosno godinu i 10 mjeseci zatvora. Nije jasno zašto je sa Belivukom, koji je jasno snimljen sigurnosnom kamerom tokom ovog brutalnog napada, uopšte pravljen bilo kakav sporazum.

Prema sporazumu, Belivuk je za kaznu od godinu dana zatvora priznao krivično djelo nasilničko ponašanje, a Ristić za godinu i 10 mjeseci zatvora nasilničko ponašanje u sticaju sa teškom tjelesnom povredom.

Snimak ovog incidenta koji se dogodio u aprilu, a na kome se jasno vidi da je Belivuk pet puta udarao u glavu i gazio radnika obezbjeđenja Božu Kumburovića. Sminak posjeduje uznemirujuć sadržaj.

<

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com