Novska lista: Vladajuća koalicija u HN kapitulirala, predala se ličnim interesima, tajkunima, korupciji - Volim Podgoricu

Novska lista: Vladajuća koalicija u HN kapitulirala, predala se ličnim interesima, tajkunima, korupciji

Novska lista koja ima dva odbornika u SO Herceg Novi tvrdi da je “vladajuća koalicija u Herceg Novom kapitulirala predavši se ličnim interesima, stranim tajkunima, korupciji”.

“Izglasavanje klimave skupštinske većine, da se proda skoro 500 hiljada kvadrata opštinske zemlje jasno ukazuje na činjenicu da je naš grad kapitulirao pred privatnim interesima. Dirigentska palica kapitulacije u rukama je DPS-a, bilo novskog ili državnog, a vjerno je praćena od strane ostataka Izbora. Takva izdajnička simfonija kojom se pokušava dotući naš posrnuli grad, na posljednjoj skupštini dostigla je svoj vrhunac”, navodi se u saopštenju predsjedništva Novske liste.

“Sramota je da skoro pola miliona kvadrata opštinske zemlje prodaje ovako krhka većina. Dobro ćemo zapamtiti imena ovih odbornika, smatraćemo ih odgovornima. Ni DPS ni Izbor radom ništa nisu stvorili, a neradom sve rasprodaju. Gdje je u svemu ovome predsjednica Opštine, dok joj se krčmi imovina?”, kazali su iz Novske liste.

U saopštenju se ističe da je “DPS nakon što je u Crnoj Gori izvršio sistematsko uništavanje preduzeća i fabrika, nakon izrežiranih stečaja i tendera, odlučio da posjeti i naš grad, naš Herceg Novi”.

“Znamo ko je DPS, a znamo i da to sam ne može u formalnom smislu da odradi. Potreban mu je saveznik. Tog saveznika odlično poznajemo, iako je mijenjao identitet tokom ovih nekoliko godina – pa je prvo bio NVO Izbor, zatim udruženje građana Izbor, i na kraju ostatak rascijepanog Izbora. Nakon dvije godine vladavine te družine u koaliciji sa DPS-om, pomaka nema, izborni program u potpunosti zaboravljen, a žičare, tunele, skupe domaće sireve i da ne pominjemo. Desetine hotela, ski centri, glamurozne najave EPK sada su zaboravljeni”, kazali su iz novske liste.

Rekli su da se od svega kraju jedino vide podignute ruke za prodaju zemlje.

“Novska Lista je protiv pohare i rasprodaje zemlje. Nama su i đedovi još govorili, da se zemlja prodaje kad je krajnja nužda, kad je bolest u pitanju. Pa sada vidimo punu istinu tih riječi, jer ovdje i jeste bolest u pitanju. Bolesna je danas vladajuća koalicija”, ističe se u saopštenju i poruičuju da će nakod parlamentarnih izbora i u Herceg Novom neke stvari biti jasnije.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com