PODGORIČANIN Marko Barović (26) RATOVAO u Ukrajini? - Volim Podgoricu

PODGORIČANIN Marko Barović (26) RATOVAO u Ukrajini?

Protiv Podgoričanina Marka Barovića (26), koji u ZIKS-u izdržava kaznu, podnijeta je krivična prijava zbog sumnje da je tokom prošle godine ratovao u Ukrajini kao pripadnik vojske samoproglašene Donjecke Narodne Republike, piše Pobjeda.

Kako se navodi u saopštenju Uprave policije, sumnja se da je Barović krajem 2014. godine iz Crne Gore otputovao u Rusiju. Nešto kasnije otišao je u Ukrajinu gdje se tokom 2015. godine pridružio vojsci samoproglašene Donjecke Narodne Republike, na čijoj strani je učestvovao u ratnim sukobima koji su se tada odvijali na teritoriji Ukrajine.

Barović je, sumnja se, na stranom ratištu boravio do 23. oktobra 2015. godine kada je prilikom ulaska na teritoriju Ruske Federacije uhapšen, po međunarodnoj potjernici koju je za njom raspisao NCB Interpol Podgorica radi izdžavanja trogodišnje zatvorske kazne zbog počinjenog drugog krivičnog djela (KD ubistvo u pokušaju u sticaju sa KD laka tjelesna povreda, na koju je pravosnažno osuđen po presudi Višeg suda u Podgorici).

Osumnjičeni Barović se tereti za krivično djelo učestvovanje u stranim oružanim formacijama. Kako se navodi u saopštenju, dokazi protiv Barovića prikupljeni su u okviru aktivnosti Krivična prijava protiv Podgoričanina zbog sumnje da je učestvovao u stranim oružanim formacijama Barovića terete i za ratovanje u Ukrajini usmjerene na sprečavanje i suzbijanje odlaska državljana Crne Gore na strana ratišta od službenika Uprave policije – Sektora kriminalističke policije, Odsjeka za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije i Specijalnog policijskog odjeljenja, u saradnji sa službenicima Agencije za nacionalnu bezbjednost i u koordinaciji i po nalogu Specijalnog i Višeg državnog tužilaštva u Podgorici.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com