Otvoren konkurs za mlade crnogorske glumce i glumice - Volim Podgoricu

Otvoren konkurs za mlade crnogorske glumce i glumice

Ministarstvo kulture saopštilo je da se svi zainteresovani kandidati mogu prijaviti za učešće u programu Shooting stars, koji je namijenjen predstavljanju glumačkih talenata široj kinematografskoj javnosti tokom Međunarodnog filmskog festivala Berlinale 2017. godine.

Pravo učešća, kako su naveli iz Ministarstva, imaju crnogorski glumci iglumice do 32 godine starosti, koji su već započeli uspješnu karijeru u svojoj zemlji, potom igrali glavnu ulogu u dugometražnog igranom filmu crnogorske ili inostrane produkcije koji je prvi put javno prikazan u periodu od 18 mjeseci prije ovog izbora, ili glumili u filmu koji će biti prikazan na predstojećem Berlinalu.

Od kandidata se takođe očekuje napredno znanje engleskog jezika i odlučnost da sarađuje u svim pres i promotivnim aktivnostima, tokom obaveznog prisustva u Berlinu od 11-14. februara 2017. godine.

“Prednost će imati glumac/glumica čija su uloga ili film nagrađeni u Crnoj Gori, odnosno ukoliko je njihov film dobro poznat (selektovan na različitim festivalima, prikazan u nekoliko zemalja), a posebno ako je kandidat glumio u filmu koji izlazi 2017, kako bi se otvorile mogućnosti za promociju”, stoji u saopštenju.

Aplikacione formulare, dokaze kojima se potvrđuje zadovoljavanje traženih kriterijuma, kao i dodatne priloge, neophodno je dostaviti najkasnije do 7. oktobra Ministarstvu kulture.

Predselekciju jednog kandidata u Crnoj Gori vrši Stručna komisija Ministarstva kulture, na osnovu ovog konkursa, a shodno pravilima EFP, dok o finalnom izboru kandidata odlučuje međunarodni ekspertski žiri koji obrazuje navedena panevropska mreža.

Ukoliko crnogorski kandidat bude odabran za učešće od strane međunarodnog ekspertskog žirija EFP-a, Ministarstvo kulture, osim troškova kandidature, sufinansiraće put, boravak i sve promotivne aktivnosti u Berlinu.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com