JSD Partizan obilježilo rođendan i proglasilo najbolje za prošlu godinu - Volim Podgoricu

JSD Partizan obilježilo rođendan i proglasilo najbolje za prošlu godinu

Jugoslovensko sportsko društvo Partizan obeležilo je danas u Beogradu 71. rođendan i dodelilo je priznanja najboljim članovima svog društva u raznim sekcijama za proteklu godinu.

Predstavnike raznih sekcija pozdravio je predsjednik Društva Milorad Vučelić koji je rekao da je ponosan na postignute rezultate u prethodnoj godini.

“Ponosan sam što nastavljamo s uspjesima kako na domaćoj, tako i na medjunarodnoj sceni. Svjesni smo teške finansijske situacije u kojoj se nalazi klupski sport u Srbiji, ali mi u takvoj situaciji dajemo sve od sebe da preživimo, da imamo konstantan trenažan proces i da učestvujemo u svim takmičenjima”, rekao je Vučelić.

Vučelić je dodao da rad sa mlađim kategorijama ima suštinski značaj za JSD Partizan.

“Ono što čini srž sportskog društva je omladinski pogon. Bitno je ulagati u mlađe kategorije, jer ćemo se na njih oslanjati budućnosti”, rekao je on.

“Nadam se da su turbulentna vremena u nekim klubovima iza nas i nadam se smo kroz takve stvari postali svjesni da Partizan treba da se oslanja na kvalitetne pojedince i iskusne sportske radnike koji će svojim autoritetom i znanjem pomoći prevazilaženje problema i ublažavanje istih”, kazao je on.

Na svečanosti u Sportskom centru Teleoptik u Zemunu uručena su i priznanja za najuspešnije ekipe i sportiste JSD Partizan.

Upravni odbor društva proglasio je vaterpolo klub za najbolju mušku seniorsku ekipu, a streljački klub za žensku. Kao i prošle godine, najuspješniji senior je Nikola Jakšić, a seniorka streljačica Andrea Arsović.

Za najboljeg trenera proglašen je predsednik i trener streljačkog kluba Dragan Donević.

Najbolja muška juniorska ekipa je vešlački klub, dok je najbolji junior atletičar Aleksa Kijanović, a juniorka karatiskinja Sofija Simović.

Posebne nagrade ponijeli su osvajači medalja sa najvećih svjetskih i evropskih takmičenja – Nikola Jakšić, Stefan Birčević, Andrea Arsović, Ivana Čomagić (karate), Velimir Stjepanović (plivanje) i Aleksandar Maksimović (rvanje).

(Beta)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com