KOŠARKA: Mornar se “usidrio” u finišu - Volim Podgoricu

KOŠARKA: Mornar se “usidrio” u finišu

Košarkaši Mornara stali su na korak od velike pobjede protiv Cibone u Zagrebu – Barani su nadoknadili -15, ali su “Vukovi” u posljednjim sekundama preokrenuli i slavili sa 91:89. To je drugi poraz barskog tima, nakon što je na startu regionalnog takmičenja pred svojim navijačima, takođe u dramatičnoj završnici, izgubio od Partizana.

Cibona je bolje otvorila meč, pa je nakon prvih deset minuta imala 12 poena prednosti. Domaćin je početkom nastavka imao plus 15 (59:44), ali je tada Mornar reagovao i malo po malo počeo da topi prednost rivala.

Serijom 9:0 sredinom posljednjeg periodaBarani su preokrenuli (72:71). U 39. minutu izabranici Đorđija Pavićevića su imali plus četiri 87:83, a u posljednjem minutu i 89:88, ali nijesu izdržali.

Ciboni je pripala penal završnica, Žižić je pogodio dva slobodna bacanja za 91:89. Mornar je potom imao posljednji napad, ali Dikerson nije bio precizan u šutu za tri poena…

Cibonu je do druge pobjede nosio Sakić sa 27 poena, a junak Žižić je dodao 19 . Dvocifren učinak imali su još i Džonson sa 15 i Marić sa 12 poena.

U ekipi Mornara blistao je Dikerson koji je postigao 33 poena, Džouns je ubacio 15, a Radunović 12 poena.

Cibona u narednom kolu ide u goste Partizanu, a Mornar dočekuje Karpoš.

(rtcg)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com