ON JE ŠUTIRAO POSLEDNJI PENAL ZA SFRJ: Da sam dao gol ne bi bilo rata - Volim Podgoricu

ON JE ŠUTIRAO POSLEDNJI PENAL ZA SFRJ: Da sam dao gol ne bi bilo rata

Reprezentativac nekadašnje SFR Jugoslavije Faruk Hadžibegić vjeruje da rata na ovim prostorima ne bi bilo da je pogodio penal na Svjetskom prvenstvu 1990, kao i da je nekada volio Radovana Karadžića, a da ga sada mrzi.

Hadžibegić je bio član reprezentacije Jugoslavije na Mundijalu u Italiji, sa koga su “plavi” ispali u četvrtfinalu od Argentine posle penala. Sa “bijele tačke” neprecizni su bili Dragan Stojković, Branko Brnović i u poslednjoj seriji upravo Hadžibegić.

Ovaj Sarajlija se prisjetio te utakmice u razgovoru za francuski “20minutes”.

“Da sam dao gol, uvjeren sam da bismo prošli u polufinale”, kaže Hadžibegić, koji je imao priliku da produži penal seriju, ali mu je argentinski golman Goikoečea zaustavio udarac.

Sadašnji trener francuskog Valensijena smatra da bi trijumf u tom meču promijenio istoriju.

“Nije pretenciozno, ali vjerujem da kasnije ne bi došlo do rata da smo pobijedili”.

Hadžibegić je tu temu razložio:

“Kada vidimo šta se danas događa u svijetu, jasno je da se ništa nije naučilo iz istorije i da se nije naučila lekcija iz bivše Jugoslavije. To je dokaz da političari žele rat, a ne narod”.

Prije početka rata na teritoriji SFRJ, Hadžibegić je bio u sjajnim odnosima sa Radovanom Karadžićem.

“On je bio psiholog u FK Sarajevo, gdje sam ja počeo karijeru. Osam godina je proveo s nama. Poznajem ga dobro, provodili smo večeri sa njim. Bio je dobar momak, sa kojim smo o svemu razgovarali. Nikad nismo mogli ni da zamislimo šta će biti kasnije. Bio sam iznenađen i šokiran. Danas ga mrzim. Iako u mojoj religiji mržnja nije moguća, ovo je jednostavno drugačije. Ne mogu da mu oprostim sve one koji su ubijeni”, rekao je Faruk Hadžibegić.

(Kurir)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com