PODGORIČANI REAGUJU: Autobusi su NEISPRAVNI, SMRDE I KASNE, skupo je i 20 centi! - Volim Podgoricu

PODGORIČANI REAGUJU: Autobusi su NEISPRAVNI, SMRDE I KASNE, skupo je i 20 centi!

Nakon što je vlasnik jednog od preduzeća koje obavlja gradski prevoz u Glavnom gradu, Haris Alivodić, pisao resornom ministarsrvu sa apelom da se utvrdi minimalna cijena vožnje za taksi vozila, jer, kako je naveo, niska cijena čini “nelojalnu konkurenciju” autobuskom prevozu, oglasio se i vlasnik prevoznika “BLT” Božo Bulatović, sa tvrdnjama da su gradski prevoznici u teškoj situaciji, te da nije isključena opcija povećanja cijena. On, takođe tvrdi da su taksisti “nelojalna konkurencija”.

PODGORICA: Alivodić traži da POSKUPI taksi prevoz! Kaže da je to “NELOJALNA KONKURENCIJA”

-Teško se možemo održati. Mali je broj putnika koji koriste naše usluge, a pored toga imamo veliki broj radnika koje treba plaćati, tu je i nelojalna konkurencija. Održavanje vozila i njihovi rezervni djelovi su skupi –  ocijenio je Bulatović.

PODGORICA: Skuplja karta za spas prevoznika?

Portalu “Volim Podgoricu” se, poslije ovih tekstova, javilo više građana, a njihova reagovanja su gotovo istovjetna – autobusi gradskog prevoza su u, kako navode, katastrofalnom stanju, nemaju prozore, neispravni su, prljavi, zimi ne radi grijanje, a ljeti klima, neredovni su kasne… Navode da je povoljna cijena taksi prevoza “spas” za mnoge od njih jer se, kako kažu, po cijeni jeftinijoj od autobuske karte, voze u udobnim, ispravnim i čistim vozilima, tačno do željene destinacije.

-Moja djeca idu u školu taksijem, a pošto ih imam troje, to mi je jeftinije nego da plaćam mjesečne karte za autobuse koji se raspadaju i da brinem svakoga dana hoće li se pokvariti ili zapaliti – kaže čitateljka portala “Volim Podgoricu”.

Druga čitateljka A.B. navodi da se već pet godina vozi autobuskim prevozom.

-Moram vam se javiti da reagujem na lamentiranje vlasnika autobusa koji voze u gradskom prevozu. Što se tiče njihovih primjedbi na manji broj putnika, posebno prevoz BLT , vozim se autobusom već 4-5 godina i ne pamtim da je došao na vrijeme, uvijek kasni a često i preskaču red voznje. Pored svega toga u autobusima jako smrdi,  većina nema sjedista i u lošem je stanju. Kako onda mogu da govore o poskupljenju karata i da se žale da imaju malo putnika? Neka prvo rade da poprave svoju uslugu, kaže ova čitateljka.

Čitaoci su reagovali i u kometarima na tekst o mogućem poskupljenju prevoza.

autobus

Nadamo se da će vlasnici autobusa koji obavljaju gradski prevoz vidjeti ovo “korisničko iskustvo” , te da će, kada već nadležne gradske vlasti ne mogu da im nalože da “upristoje” svoju uslugu građanima Glavnog grada, raditi na tome zarad svog profita.

autobus-blt

Podgorički gradski prevoz vode tri kompanije “PG saobraćaj”, “BLT – gradski saobraćaj” i “Montenegro prevoz Pejović”.

Karta u gradskom prevozu košta 70 centi. Posljednje poskupljenje cijena gradskog prevoza bilo je u avgustu 2014. godine, kada je cijena karte povećana sa 50 na 70 centi.

Razlog poskupljenja je prema riječima prevoznika bila teška materijalna situacija u kojoj se nalaze.

Prevoznici su 2012. godine kartu cijenili 80 centi, zatim je spustili za 50 odsto, a nedugo zatim i podigli na 50 centi.

4 komentara

  1. udjem u bus,uredno platim kartu 70 centi i na sledecoj stanici autobus stane,pokvari se,niko ne vraca pare s’ obzirom da putnici nisu stigli na svoje odrediste… drugi bus dolazi za 40 min. i prinudjen narod da ide pjeske,jer su novac za prevoz vec potrosili! 4. puta se meni to desilo!

    1. Djacke i radnicke mjesecne karte su preskupe.Autobusi prljavi,neuredni i prije svega neredovni.Krenes ali to ne znaci da ces stici do odredjene stanice,autobus se pokvario.Nemas kome da se zalis nema kontakt tel. Itd.Neka smanje cijenu karte,postanu redovni tj.voze po redu voznje ,cistiji pa ce i putnika biti vise.

  2. zahvaljujući autobusima javnog prevoza u PG, istrijebljeni su komarci. Od njihovih izduvnih gasova i psi lutalice bježe, a svi prolaze servisne preglede. Danima je ulicama PG saobraćao kombi sa inostranim tablicama za prevoz putnika, model kao da je iz Mongolije. Čistoća je posebna priča….

  3. Very well-done blog. I especially appreciate content that has to do with health and fitness, so it’s refreshing to me to see what you have here. Keep it up! facial exercises

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com