PODGORICA: Mještani pod Goricom neće zgrade umjesto stadiona - Volim Podgoricu

PODGORICA: Mještani pod Goricom neće zgrade umjesto stadiona

Mještani naselja pod Goricom i centra grada poručili su da su protiv izgradnje stambene  zgrade  na mjestu Stadiona malih sportova.

Oni smatraju da taj prostor, ukoliko već nešto treba da se radi, treba samo renovirati, odnosno postaviti nove koševe, golove…

“Svjesni smo da je prostor zapušten, da je stjecište zavisnika i alkoholičara, o čemu svjedoči i pribor za drogiranje, ali to nije opravdanje da se tu napravi stambena zgrada”, kazao je Dušan Vukčević.

On je rekao da su građani upoznati da je izmjenama i dopunama DUP-a „Nova varoš 2”, na osnovu odluke gradonačelnika Slavoljuba Stijepovića, predviđeno da na mjestu Stadiona malih sportova bude zgrada.

Parcela na kojoj je stadion i okolno zelenilo je površine skoro sedam hiljada metara kvadratnih, a predviđene su  zgrade  sa prizemljem do tri sprata.

“Iako su te izmjene usvojene, smatramo da to nije sveto pismo, a građani nijesu bili upoznati ni da je rasprava o dokumentu u toku. Da pitaju građane, ne vjerujem da bi našli nekog, koji bi dao glas za  zgrade ”, kazao je Velimir Krivokapić.

On je istakao da je protiv izgradnje bilo i rukovodstvo MZ, koje je čak par puta uputilo oštro upozorenje Glavnom gradu da neće dozvoliti da se to dogodi.

“Rukovodstvo MZ sada ne postoji, odnosno nije izabrano. Ali vjerujem ko god da bude predstavnik građana, neće biti za rušenje stadiona. Izgradili su ga građani, od plata se odbijao iznos za tu namjenu, pa mislim da treba da se pitamo”, kazao je Krivokapić.

Građani ističu da stadion malih sportova svjedoči o mnogim događajima u istoriji grada, tu su bili brojni koncerti raznih grupa iz cijele nekadašnje Jugoslavije, igrani su turniri u malom fudbalu…

“Svi se toga sjećaju, koncerti su bili kultni, a fudbalski turniri neprevaziđeni, okupljali su majstore sa loptom i imalo je šta se vidjeti, dolazili su igrači i ekipe iz bivše Juge. I to je jedan od razloga zbog kojeg bi trebalo sačuvati stadion, a u sjećanju na ta vremena, pokrenuti neke nove događaje, nije sve u betonu i profitu. Treba imati kutke koji će nas podsjetiti da smo grad, koji ipak ima nešto svoje”, kazao je Krivokapić.

Oko Gorice izgrađeno mnogo zgrada

Građani smatraju da je u podnožju  Gorice , pa čak i na padinama, izgrađeno previše zgrada i da to neko mora da zaustavi.

“Shvatamo da je to atraktivna lokacija i da se stanovi vjerovatno prodaju po velikim cijenama, ali ako tako nastave, napraviće zgrade i na samoj Gorici. Uzmite stare slike  Gorice  i poredite ih sa današnjom, pa će se najlakše vidjeti, koliko je napadnuta betonom najljepša zelena površina u gradu”, istakao je Vukčević.

 (Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com