Preminula Milka Canić - Volim Podgoricu

Preminula Milka Canić

Nakon duge i teške bolesti preminula je danas u Beogradu Milka Canić, dugogodišnji supervizor popularnog kviza “Slagalica”.
Kako prenosi RTS, mjesto i vrijeme sahrane biće naknadno objavljeni.

Milka Canić rođena je 18. jula 1944. godine. Po zanimanju je bila diplomirani profesor srpskog jezika i književnosti.

Pet godina je radila na RTS-u u okviru programa “Srbija danas”, da bi potom postala dio ekipe “Slagalice”. Ostaće upamćena po svom pozdravu “Dobro veče”.

“Gledaoci misle da je moja uloga samo da kažem ono čuveno “Dobro veče”, ali iza toga stoji vrlo odgovoran i naporan svakodnevni rad, koji podrazumeva stalno prelistavanje i iščitavanje enciklopedija, rječnika i knjiga“, rekla je Milka jednom prilikom o svom radu.

Radila je i kao profesorka srpsko-hrvatskog jezika u Prištinskoj gimnaziji, zatim u Vojnoj gimnaziji u Beogradu, a od tada i kao lektor. Autor je četiri udžbenika književnosti, priručnika „Srpski za strance“, a više od 1.000 knjiga ima njen lektorski pečat.

1 komentar

  1. Howdy! Someone in my Myspace group shared this site with us so I came to take a look. I’m definitely loving the information. I’m book-marking and will be tweeting this to my followers! Superb blog and great style and design.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com