KATNIĆ: Spriječeno da Crna Gora bude zavijena u crno - Volim Podgoricu

KATNIĆ: Spriječeno da Crna Gora bude zavijena u crno

Državljani Srbije, osumnjičeni za terorizam i stvaranje kriminalne organizacije, imali su namjeru da, maskirani u crnogorske policajce, pucaju na građane, saopštio je glavni specijalni tužilac, Milivoje Katnić, poručujući da je spriječeno da Crna Gora bude zavijena u crno.

On je, u emisiji Načisto na televiziji Vijesti, kazao i da spisak osumnjičenih nije konačan i poručio da je 16. oktobra „spriječeno da Crna Gora bude zavijena u crno, kao nikad u istoriji“.

„Imali su za cilj da podrže narod ispred Skupštine i uđu u tu instituciju maskirani u uniforme posebne jedinice Uprave policije da bi predstavili to kao da policija puca na okupljene građane“, rekao je Katnić, za TV Vijesti prenosi MINA.

Kako je rekao, ta teroristička grupa, uz prolivanje nevine krvi građana, htjela je da zauzme Skupštinu, zarobi premijera i komanduje Skupštinom.

Katnić je kazao da je Specijalnom tužilaštvu poznata kriminalna grupa iz Danilovgrada koja je trebalo da pomogne uhapšenima iz Srbije, dodajući da za sve što govori ima dokaze.

On je naveo da je, prije nego što je uhapšena grupa, uspostavljena kontrola nad njima.

„Zaustavili smo da se oružje unese Crnu Goru“, rekao je Katnić, navodeći da oružje ne prikazuju jer nijesu dozvolili da ono uđe u Crnu Goru.

Kako je kazao, trebalo je da uđe preko granice sa Albanijom i oružje je uništeno.

Katnić je rekao da specijalno tužilaštvo radi najbrže što je moguće i da će brzo biti donijeta optužnica.

„Vjerujem da će je sud potvrditi“, dodao je on.

Katnić je rekao da imaju dokaze da su postojali još neki ljudi koji bi zajedno sa uhapšenima napali jedinice policije i vojske.

Tužilaštvo, kako tvrdi, ima dokaze da je Aleksandar Sinđelić organizator grupe i „osoba koja je pripremila oružje i dron“. „Imam dokaze da je napravljen plan da u jednom trenutku bi u Skupštinu ušli neki političari i građani“.

Katnić je naveo da su znali da im je bio cilj da eliminišu posebne jedinice.

„Imali su najsavremenija sredstva komunikacije. U toj situaciji nijesmo mogli da rizikujemo da se ovo realizuje, ja sam procijenio da bi to bio ogroman rizik“, kazao je Katnić.

On je naveo da je pozvao ministra unutrašnjih poslova Gorana Danilovića i upoznao ga sa činjenicama,a da je Danilović zvao mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija.

Katnić je istakao da je Danilović bio na visini zadatka.

„Ja sam srećan zbog toga jer vjerujem da su se građani okupili da bi bilo žrtava“, rekao je on.

Katnić je kazao i da nema saznanja ko su političari za koje je planirano da uđu u Skupštinu.

Istakao je da tužilaštvo tokom izbornog dana nije moglo da prećuti da se priprema državni udar.

„I u ponedjeljak je postojala opasnost od ove grupe, činjenica je da je za nedjelju veče bio planiran užas do sada neviđen“, naveo je Katnić.

On je poručio onima koji su na bilo koji način uključeni u ovo da je „pravda krenula i da će biti procesuirani kad se nađu dokazi za to“.

Katnić je saopštio da je pokrenuta istraga o curenju informacija zbog transkripta razgovora osumnjičenih. „Transkripti nijesu pouzdani“.

On je saopštio da od septembra vodi istragu „o ovom slučaju“.

„Mislim da bi zvanični Beograd ovu priču trebalo ozbiljno da shvati“, poručio je Katnić.

On je kazao da znaju da osumnjičeni Bratislav Dikić ima određenih zdravstvenih problema. „Obezbijeđeno mu je liječenje, ali ga ta bolest ne sprječava da bude u postupku“.

(TV Vijesti/CdM)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com