SAZNAJTE: Devet najboljih vježbi za sagorijevanje kalorija - Volim Podgoricu

SAZNAJTE: Devet najboljih vježbi za sagorijevanje kalorija

Koji je najbolji način da sagorite što više kalorija?

Pitanje koje se konstantno ponavlja, i zbog koga se prave različite kombinacije vježbi ne bi li se postigao željeni rezultat.

Međutim moderno doba sa sobom nosi i mnogo obaveza pa samim tim i malo vremena za rekreaciju. Zato se više okrećemo ka pronalaženju vježbe koja troši najviše kalorija, uzima manje vremena a nama najviše odgovara.

Ipak ističemo da samo vježbanje nije dovoljno ako želite da smršate i da je potrebno regulisati ishranu, uz savjete i saglasnost nutricioniste.

Međutim dobro je znati koliko kalorija trošite prilikom određenih aktivnosti.

Na osnovu liste Nacionalnog instituta za zdravlje koja pokazuje 36 aktivnosti koje najbolje sagorijevaju kalorije, Business Insider je izdvojio top 9.

(Pri ovom istraživnju prosječna težina osobe je oko 90 kilograma, pa će sa promjenom težine, pola ili  starosti i ova brojka varirati, samim tim su i date brojke okvirne)

  • Vožnja rolera 638 kalorija po satu

Vožnja rolera je veoma intezivna vježba, i sagorijeva 683 kalorije po satu.

  • Košarka 

Sat vremena ove aktivnosti troši oko 728 kalorija.

  • Tenis

Trčanje za lopticom po cijelom terenu će sagorjeti veliku količinu kalorija, što bi u prosjeku za sat vremena bilo oko 728 kalorija.

  • Trčanje umjerenom brzinom

Trčanje umjerenom brzinom za sat vremena će sagorijeti oko 755 kalorija.

  • Trčanje uz stepenice

Sat vremena ove aktivnosti sagorijeva i do 819 kalorija.

  • Plivanje

Plivanje velikim intezitetom može sagorjeti i 892 kalorije .

  • Tekvondo

Tekvondo je jedan od najzahtjevnijih takmičarskih sportova sa ove liste i za sat vremena se može sagorjeti i do 937 kalorija.

  • Preskakanje vijače

Na vrhu liste aktivnosti koje najbolje sagorjevaju masti nalaze se preskakanje vijače i brzo trčanje. Preskakanje vijače sat vremena može sagorjeti i do 1074 kalorije.

  • Brzo trčanje

Nakon preskakanja vijače ovo je najbolji način da za kratak vremenski period sagorite veliku količinu kalorija. Trčanje jačim intezitetom može sagorjeti i do1074 kalorije.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com