PODGORICA: Oko 70 učesnika na Petom sajmu medicine - Volim Podgoricu

PODGORICA: Oko 70 učesnika na Petom sajmu medicine

Peti Sajam medicine okupio je danas oko 70 učesnika u hotelu Hilton u Podgorici, a tokom trodnevne manifestacije biće organizovano 17 sesija iz različitih oblasti.

Predsjednica naučnog odbora sajma Majda Šahman rekla je da postoji promotivni i stručni dio, koji će se sastojati od predavanja i prezentacija.

Dodala je da je sajam prilika da stručnjaci iz Instituta za javno zdravlje, Agencije za ljekove i medicinska sredstva, Kliničkog centra i drugih ustanova i organizacija razmijene iskustva.

Predstavnica Ministarstva zdravlja Mira Dašić Jovanovski istakla je da će tokom naučnih sesija da bude prezentovano više od 60 izlaganja iz medicine i farmacije, kako bi javnost saznala više o dijagnostičkim i terapijskim procedurama. Naglasila je da će sajam omogućiti građanima da dobiju savjete i odgovore na brojna pitanja koja se tiču njihovog zdravlja.

Specijalista transfuzione medicine Nela Eraković kazala je da je Zavod za transfuziju krvi četvrtu godinu učesnik sajma.

“Riječ je o specifičnoj grani medicine. S obzirom na to da radimo sa zdravom populacijom, ovakve vrste skupova su veoma značajne za nas”, kazala je Eraković. Ona je dodala da građani za njihovim štandom mogu da odrede krvnu grupu i informišu se o dobrovoljnom davalaštvu, kao i da su pripremili poklone za takve posjetioce.

Fizioterapet Nikola Ćulafić iz beranske bolnice “Tesla medical” rekao je da su za posjetioce pripremili i informacije o proširenju kapaciteta te privatne bolnice. Riječ je, kako je kazao, o novoj multifunkcionalnoj operacionoj sali.

Rekao je da je ta ustanova, između ostalog, trenutno pruža usluge iz oblasti kardiologije, laboratorije, pedijatrije, fizikalne terapije, hiperbarične komore.

Iz kompanije “Seba med” su kazali da im je cilj da posjetiocima, stručnoj javnosti, kao i mladim majkama, predstave prednosti primjene medicinske kozmetike, koja je dermatološki i klinički testirana.

Istakli su da posjetioci sajma mogu da se informišu i u vezi sa proizvodom Babytol D3 + K1, koji je jedinstven na našem tržištu i zvanično preporučen od udruženja pedijatara za određena zdravstvena stanja kod novorođenčadi.

Branka Anđušić iz kompanije “Monte de” kazala je da će organizovati besplatno mjerenje krvnog pritiska za posjetioce i da će predstaviti novu liniju još pouzdanijih aparata.

(Vijesti-foto Ana Komatina)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com