BREGA PRIZNAO KAKO SE DROGIRAO: Kokain su mi fakturisali kao cvijeće i slatkiše! - Volim Podgoricu

BREGA PRIZNAO KAKO SE DROGIRAO: Kokain su mi fakturisali kao cvijeće i slatkiše!

Legendarni muzičar Goran Bregović u ispovijesti za magazin “Nedjeljnik” ekskluzivno je otkrio da su mu dok je bio u “Bijelom dugmetu” kokain fakturisali kao cvijeće i slatkiše!

Osnivač najpopularnije grupe ex-Jugoslavije s ovim porokom se borio od 18. godine, a dok je stvarao hit albume benda, u ugovoru je imao posebnu stavku po kojoj je diskografska kuća “Jugoton” bila zadužena da mu doprema drogu.

Početkom rata moj čitav kapital je bio 100.000 dolara na računu, ali to je u mojoj situaciji bilo panično siromaštvo

– Kad je privatnik kupio diskografsku kuću “Jugoton” koja je izdavala albume “Bijelog dugmeta”, onda su odjednom ušli u knjige i pronašli u računima “Bijelog dugmeta” iz Londona velike svote zavedene pod imenom “flowers and sweets”. Moj kokain se fakturisao u “Jugotonu” kao “cvijeće i slatkiši” – ispričao je Brega za ovaj magazin i dodao:

– Vrlo mlad sam krenuo sa muzikom i sa sedamnaest godina sam svirao u striptiz baru, a već sa 18 sam nastupao u Italiji. Tamo sam imao problem sa drogom i mami sam obećao da neću više svirati.

Jebalo mi se za Markovića, ali sam ga podržao zbog rata

Bregović je podržao Ante Markovića, bivšeg predsjednika Predsedništva SR Hrvatske i poslednjeg predsjednika Saveznog izvršnog vijeća SFRJ, na prvim višestranačkim izborima u Jugoslaviji 1990. godine
– Nismo bili samo Kusta i ja u toj predizbornoj kampanji pred prve višestranačke izbore. Svi smo bili u istoj stranci Ante Markovića, od Milorada Dodika do Harisa Džinovića, a na kraju smo dobili 2,7 odsto glasova. Niko nije bio impresioniran Antom Markovićem, jebalo nam se za njega, ali on je jedini imao partiju koja je nudila nešto van ratnih programa. Taj rat se ne bi desio da smo uzeli 15 odsto.

On se osvrnuo i na rad sa holivudskim zvijezdama tokom snimanja filma “Arizona drim”, koje su sve odreda imale problema sa alkoholom ili drogom.

– Sjedimo uveče u sobi i tu su Džoni Dep, Fej Danavej, Džeri Luis… I svi oni su stigli s nekih liječenja. Neko od droge, neko od alkohola. Jedino Kusta i ja smo stigli bez liječenja – ispričao je muzičar.

U svojoj bogatoj karijeri svirao je čak i za predsjednika SFRJ Josipa Broza Tita, ali se to završilo neslavno.

– Pozvali su nas da sviramo Titu za Novu godinu. Ali kako je Tito posle pet sekundi naše svirke zapušio uši, skinuli su nas sa bine posle nekih osam sekundi. Tako da sam najviše deset sekundi svirao za državni projekat – objasnio je Goran.

“Bijelo dugme” se raspalo početkom rata u Jugoslaviji, a Bregović tvrdi da je tada izgubio sve i da je imao paničan strah od siromaštva.

– U jednom trenutku sam bio bogata zvijezda. Stan, “jaguar”, kuće, brod, vikendice… I kada je počeo rat, doživio sam strah. Jer kad odjednom sve izgubi, onda se čovjek zaista uplaši. Moj čitav kapital je tada bio 100.000 dolara na računu, ali to je u mojoj situaciji bilo panično siromaštvo. Možda će neko ko ovo čita reći: “Al’ ga kurčiš, Brega, imao si sto soma, ja ih nikad nisam vidio”, ali za nekog ko je dan ranije imao mnogo više to jeste panika – ističe Breg

Jednom sam na aerodromu bio sa Borom Đorđevićem, inače veliki sam fan njegovih ljubavnih pjesama. I tada sam mu na aerodromu rekao: “Što pišeš te političke pesme? To su ljudi koji su sad ovaj mandat i posle ćao. Što mučiš talenat tim glupostima?

Vodio sam Đinđića u neku zadimljenu cigansku kafanu blizu željezničke stanice. Volio je da ide sa mnom. Kad s nekim provedeš noć u kafani, on ti nije samo premijer.

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com