Goran NE VIDI, a postao je Ginisov rekorder: Od Bara do Budve je poslednja dionica MARATONA od 55 dana! - Volim Podgoricu

Goran NE VIDI, a postao je Ginisov rekorder: Od Bara do Budve je poslednja dionica MARATONA od 55 dana!

Slabovidi maratonac iz Kragujevca Goran Nikolić prošao je danas finalni cilj supermaratona i time stekao mogućnost da se upiše u Ginisovu knjigu rekorda, nakon što je istrčavši i posljednju trasu, od Bara do Budve, za proteklih 55 dana svakodnevno trčao maratonske etape kroz Srbiju, Crnu Goru i Bosnu i Hercegovinu.

Na maratonske “putešestvije” Nikolić je krenuo 3. septembra, kada je istrčao dionicu od Kragujevca do Topole, a završio je danas, trkom od Bara do Budve.

55 maratona za 55 dana: Nikolić istrčao od Bara do Budve

Zajedno sa njim posljednju trku istrčalo je još devet maratonaca iz Leskovca, Velikog Gradišta, Kotora, Pala, Sremske Mitrovice i Budve, kao i devojčica Iskra, koja je bila sa njim i na startu.

Na putu ka postavljanju novog Ginisovog rekorda Nikolić je obišao 38 srpskih gradova od krajnjeg sjevera do juga, te istoka i zapada, a potom BiH i Crnu Goru.

Njegov poduhvat još više dobija na značaju kada se uzme u obzir činjenica da ima ozbiljan hendikep čula vida, i vidi samo 5 odsto na jedno oko,  i da se na ovaj poduhvat odlučio kako bi podigao svijest o potrebama osoba sa nekom vrstom invaliditeta.

Pokrovitelj, organizator i domaćin maratona u svakom gradu bio je Rotari distrikt 2483, koji okuplja Rotari klubove iz Srbije i Crne Gore, a u Bosni i Hercegovini Rotari klubovi Distrikta 1910.

1 komentar

  1. I think this is among the most vital info for me. And i am glad reading your article. But want to remark on some general things, The site style is great, the articles is really great : D. Good job, cheers

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com