PODGORICA: “Revizor” i studenti u CNP-u - Volim Podgoricu

PODGORICA: “Revizor” i studenti u CNP-u

Komedija „Revizor“ Nikolaja Vladimiroviča Gogolja, u režiji Veljka Mićunovića koncert studenata Muzičke akademije sa Cetinja danas su na programu Crnogorskog narodnog pozorišta.

U predstavi koja će biti igrana u Velikoj sali od 20 časova, igraju Srđan Grahovac, Branimir Popović, Žaklina Oštir, Branka Stanić, Simo Trebješanin, Dejan Ivanić, Danilo Čelebić, Mišo Obradović, Slobodan Marunović i Gojko Burzanović.

Adaptaciju i dramatizaciju uradila je Žanina Mirčevska, kostime Jelena Stokuća, scenografiju Darko Nedeljković, koreografiju je osmislila Tamara Vujošević-Mandić, dok je muziku birao sam reditelj.

– Bez simbioze, odnosa reditelja i glumaca, ne postoji ni pozorišni, umjetnički, fantazmagorični život. Stvari se zatvaraju u tom krugu: kako će ko da izvaga ono što iz daje iz sebe, u odnosu na ono što radi, i zato je to timski rad. Svako od nas uzima i otvara razne fioke tokom radnog procesa. Neko se uopšte ne otvori – ostane zatvoren, zaključan. I to se dešava. Ali, mislim da je divno da smo u svakoj predstavi na sceni, zapravo, mi – taj tim koji je stvorio predstvu i za nju ponešto privatno izvukao iz sebe. Drugačije nije dobro. To je identifikacija, vrlo dragocjena u pozorištu – rekao je Mićunović.

Iste večeri na Sceni Studio od 20 i 30 sati, koncert će prirediti studenti Muzičke akademije sa Cetinja. Nastupiće Vladimir Vladić, Aleksa Novaković i Stevica Bjeletić kao trio truba, zatim flautista Stefan Peričić, violinistkinja Milena Petković, čelistkinja Eden Sekulović, duo klarinetiste Bojana Ćumurovića i pijanistkinje Maje Petijević, kvartet flauta koji čine Jelena Strunjaš, Milena Konatar, Ana Noveski i Ksenija Barbić, violinista Miloš Bošković i akordionista Šćepan Stojanović.

Za ovaj program koji je dio segmenta Scena Akademija, cijena karte je jedan euro.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com