PODGORIČANKA PODNIJELA PRIJAVU PROTIV HIRURGA: Sumnja da je počinio krivično djelo tokom operacije njenog sina - Volim Podgoricu

PODGORIČANKA PODNIJELA PRIJAVU PROTIV HIRURGA: Sumnja da je počinio krivično djelo tokom operacije njenog sina

Podgoričanka Mira Ćirković podnijela je krivičnu prijavu protiv digestivnog hirurga Kliničkog centra (KC) Dragana Šarića zbog, kako navodi, sumnje da je počinio krivično djelo prilikom operacije njenog sina.

Ona je juče saopštila da je ljekar u februaru prošle godine operisao njenog sina Srđana Roćenovića i povrijedio mu završetak debelog crijeva, nakon čega je došlo do komplikacija. Tvrdi da je za dalje liječenje potrebno 10.000 eura, jer je Roćenović vezan za postelju i trpi jake bolove.

Šarić je juče saopštio da je krivična prijava apsurdna i neosnovana i da je “u potpunosti postupao savjesno i profesionalno, kako etika nalaže”.

“Kao čovjek i humanista, koji je sve uradio da pomogne pacijentu, iznenađen sam ovakvim postupanjem i iznošenjem neistina pacijenta i njegove majke”.

U krivičnoj prijavi piše da je Šarić “nepodobno primijenio liječenje i operativnim zahvatom na grub i očigledan način počinio upadljivu grešku, koja je dovela do teškog pogoršanja stanja pacijenta”.

“Nakon nekoliko kontrola i izvještaja ljekara specijalista 23. novembra prošle godine, Roćenović je upućen na odjeljenje gastroenterologije KC Srbije, gdje je u otpusnom pismu konstatovano da se kod pacijenta radi o povredi analnog svintera i da je postojao jasan prekid kontinuiteta mišića. Zbog ovakvog liječenja kod oštećenog je nastupio drugi problem sa kičmenim stubom, pa je sprovedena operacija vratnog dijela…”, piše u prijavi.

Ćirkovićeva je rekla da je njen sin operisan dva puta u KC i na Cetinju i da mu je hirurg iz Beograda odradio kiretažu rane i ublažio probleme.

 (Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com