ZBOG NJEGA JE NASTALA PJESMA “NE BRŽE OD ŽIVOTA”: Nebo je poginuo na putu Podgorica – Budva prije tačno 17 godina, Niggor ga nikada nije zaboravio! - Volim Podgoricu

ZBOG NJEGA JE NASTALA PJESMA “NE BRŽE OD ŽIVOTA”: Nebo je poginuo na putu Podgorica – Budva prije tačno 17 godina, Niggor ga nikada nije zaboravio!

Sjutra se navršava 17 godina od pogibije muzičara Nebojše Saveljića, koji je sa Igorom Lazićem i Duškom Nikolićem činio hip hop bend “Montenigers”.

Nigor i Nebo bili su nerazdvojni prijatelji. “Montenigerse” su osnovali 1994, ali je grupa prestala da postoji posle pogibije Nebojše Saveljića.

Nebo, inače mlađi brat bivšeg fudbalskog reprezentativca Niše Saveljića, život je izgubio 31. oktobra 1999. u saobraćajnoj nesreći na magistralnom putu Podgorica – Cetinje. Osim Nebojše (28), poginuli su i Aleksandar Smolović (24) iz Podgorice i Vanja Rađenović (20) iz Beograda, dok su dvije osobe povrijeđene.

Kasnije je utvrđeno da je uzrok nesreće neprilagođena brzina. Vozilo je prešlo na suprotnu lijevu stranu i udarilo u stijenu. Od siline udara prevrnulo se na krov, a zatim sletjelo u pet metara dubok jarak pored puta.

Ova tragedija ugasila je bend, ali je Igor Lazić nedugo zatim snimio duet sa Vladom Georgijevim “Ne brže od života”, posvećen upravo Nebojši Saveljiću.

Iako je od ovog tragičnog događaja prošlo čak 17. godina, Nigor nikada nije zaboravio svog prijatelja.

– Ti si u VIP mjestu u mom srcu – napisao je Lazić na Instagramu pored fotografije Saveljića.

 

Tu si,na VIP mjestu u mom srcu.

A photo posted by Igor Lazić- Niggor (@niggorlegalazic) on

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com