PET ČUDESNIH NAMIRNICA: Pomoću njih topite masno tikivo! - Volim Podgoricu

PET ČUDESNIH NAMIRNICA: Pomoću njih topite masno tikivo!

Tajna mršavih ljudi nije u tome da stalno drže stroge dijete, već u hrani koju jedu. Ako se na zdrav način želite riješiti nakupljenih kilograma, onda je vrijeme da odbacite dijete i usvojite zdrav način života. U nastavku vam navodimo nekoliko vrlo zdravih namirnica, koje ubrzavaju metabolizam, zasitne su, te promiču zdravi gubitak kilograma.

1. Riba

Dvije odlične namirnice za topljenje masnog tkiva su tuna i losos. Morska hrana je odličan izvor omega-3 masnih kiselina i proteina. Navedene masne kiseline pomažu sagorijevanju masnoća i poboljšavaju efikasnost vašega metabolizma. Uključite ribu u svoj jelovnik i uskoro ćete primijetiti vidljive razlike.

2. Jaja

Jaja su odličan izvor proteina i sadrže svih devet esencijalnih aminokiselina koje tijelo treba kako bi izgradilo mišićno tkivo. Što vam je veća mišićna masa, brži je i metabolizam i lakše trošite kalorije, čak i u stanju mirovanja. Osim što pomažu u topljenju masnog tkiva, jaja sadrže i vrijedan vitamin B12 koji je potreban za normalno funkcioniranje ljudskog organizma. S obzirom na to da sadrže proteine, jaja je najbolje pojesti odmah ujutro, za doručak.

3. Svježe voće i povrće

Svi jako dobro znamo da je voće i povrće izuzetno zdravo i neophodno za naš organizam jer sadrži mnoge vitamine i minerale. Ipak, mnogi ga unatoč tomu jedu u nedovoljnim količinama ili ga uopće ne jedu. Svakodnevno biste trebali pojesti od 3 – 5 komada voća i povrća. Ne samo da je dobro za mršavljenje, već poboljšava izgled kože i kose i pozitivno djeluje protiv umora jer povećava razinu tjelesne energije.

4. Cimet

Cimet se s razlogom može nazvati superhranom jer on to uistinu jeste. Iako smo već pisali o njegovim brojnim pozitivnim učincima, nije naodmet prisjetiti se. Osim što sadrži brojne benefite za ljudsko zdravlje, cimet je začin koji bi svaka žena, koja želi održati zdravu tjelesnu težinu, trebala imati u svojoj kuhinji. Naime, cimet uvelike pomaže kod ubrzanja metabolizma i snižava nivvo šećera u krvi. Cimet možete dodati voću, u pahuljice, čaj ili kavu ili pak ga možete posipati po tostu s medom.

5. Čili papričica

Ako želite smršati, u prehranu biste trebali uključiti čili papričice. Naime, načno je dokazano da one ubrzavaju metabolizam i poboljšavaju sagorijevanje masti. Osim toga, smanjuju holesterol i pozitivno djeluju na sveukupno zdravlje čovjeka jer su bogate vitaminima i mineralima. Stoga, ako vam ne smeta ljuta hrana, u svoj biste jelovnik svakako trebali uključiti čili papričice.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com