RODITELJI MONSTRUMI TROJE DJECE DROGIRALI HEROINOM: “To je lijek, biće vam bolje…” - Volim Podgoricu

RODITELJI MONSTRUMI TROJE DJECE DROGIRALI HEROINOM: “To je lijek, biće vam bolje…”

Roditelji monstrumi iz Washingtona optuženi su za napad drugog stepena, davanje zabranjenih supstanci maloljetnim osobama i zlostavljanje djece. Naime, Ashlee Hutt (24) i Leroy McIver (25) djeci staroj šest, četiri i dvije godine ubrizgavali su heroin kako ‘bi lakše zaspali’, a uslovi u kojima su živjeli jednostavno su strašni.

I policajci su ostali zgroženi  stanjem stana u kojem su boravili jer je bio zatrpan istrošenim narkomanskim iglama i izmetom štakora.

foto: Facebook

Par je djeci ubrizgavao drogu objašnjavajući im da je to ‘lijek od kojeg će se osjećati bolje’ ili ‘sok za spavanje’.

Hutt su uhapsili prije godinu dana kada je policija dobila dojavu od porodičnih  prijatelja. Iz socijalne službe su odmah na djeci zapazili modrice i posjekotine koje obično nastaju kod ubrizgavanja droge.

Ljekarski pregled i test na droge potvrdili su groznu istinu, a ispovijest najstarijeg djeteta prestravila je i policajce i socijalnu službu.

Mališan je rekao da ga je otac gušio prije nego što mu je ubrizgavao drogu.

– Ovo je lijek, osjećat ćeš se puno bolje – govorio mu je otac.

Dijete je reklo kako je McIver miješao bijeli prah s vodom, prije nego što je uzeo injekciju i ubrizgavao otrov njegovim sestrama.

– Poslije bi obično zaspali – ispričao je sin.

foto: Facebook

Detektiv Ed Troyer  je opisao što je prvi put vidio kada je ušao u njihov stan.

– Djeca su živjela u nenormalnim uvjetima. Čak i da isključite probleme s heroinom, ovo definitivno nije bilo mjesto za podizanje djece. I prije smo se susretali sa situacijama u kojima djeca žive u groznim uslovima, ali ovo je prvi put da vidimo kako ih roditelji namjerno drogiraju – rekao je.

Ashlee Hutt i Leroy McIver su na sudu izjavili da nisu krivi, ali su priznali da su zavisnici.

(24 sata.hr)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com