DA LI GA MOŽETE ZAMISLITI U OVOJ ULOZI? Nikola Janović će biti novi ministar! - Volim Podgoricu

DA LI GA MOŽETE ZAMISLITI U OVOJ ULOZI? Nikola Janović će biti novi ministar!

Bio je na pragu da postane novi predsjednik Vaterpolo plivačkog saveza Crne Gore, bio je viđen kao nasljednik Srđana Kovačevića na čelu sporta u kojem se proslavio, ali su njegovi planovi, ipak, drugačiji kako saznaju Dnevne novine Nikola Janović će biti ministar sporta u novoj Vladi Crne Gore.

Ministarstvo sporta u Crnoj Gori ne postoji od sredine devedesetih godina, a tada je ministar bio crnogorski šahovski velemajstor Božidar Ivanović. U proteklom periodu sport je bio u okviru Uprave za mlade i sport, Ministarstva kulture, prosvjete… Ali će sada konačno, naši sportisti dobiti svoju “kuću”

Nikola Janović je ovog januara, nakon Evropskog prvenstva u Beogradu, odlučio da završi karijeru, a kada je to saopštio znalo se da cilja za visoke funkcije u crnogorskom sportu.

“Nakon svega ću vidjeti i razmisliti šta dalje. Najlogičnije je da ostanem i dalje u sportu. Nemam strah od bilo kakvog angažmana. Sa svojim igračkim autoritetom mogu da pomognem crnogorskom sportu. Mislim da ima dosta stvari koje mogu da se urade”, rekao je Janović na oproštajnoj konferenciji 29. januara.

Trofejna klupska i reprezentativna karijera je iza legendarne “osmice” Ponikao je u Primorcu, a igrao je još za Crvenu zvezdu, Bečej, u dva navrata za Jadran, Posilipo, i Jug. Sa Srbijom i Crnom Gorom je 2005. u Montrealu osvojio svjetsko zlato, sa Crnom Gorom ima dva zlata sa evropskih prvenstava (Budimpešta 2001. i Malaga 2008), kao i dva srebra, u Ajndhovenu 2012. i Beogradu ove godine.

U Barseloni 2013. godine je vodio svoje “ajkule” do srebrne medalje na Svjetskom prvenstvu.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com