NOVI KONKURS ZA DIREKTORA RTCG: Fotelja prazna još bar 30 dana - Volim Podgoricu

NOVI KONKURS ZA DIREKTORA RTCG: Fotelja prazna još bar 30 dana

Novi konkurs za direktora Televizije Crne Gore (TVCG) biće raspisan danas.

To je “Vijestima nezvanično potvrđeno iz Radio-televizije Crne Gore (RTCG), čiji je generalni direktor Rade Vojvodić u utorak poništio raniji konkurs zbog navodne tehničke greške.
Konkurs će trajati mjesec dana.

“Vijesti” su ranije objavile da će novi konkurs biti  raspisan krajem ove sedmice.

Vojvodić ni juče, kao ni protekle dvije sedmice, nije odgovarao na pozive i SMS novinara.

Konkursom je bilo predviđeno da kandidat mora imati najmanje visoku stručnu spremu, što je predviđeno Zakonom o nacionalnom Javnom servisu.

Pravilnikom o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta u RTCG za direktora je predviđen nivo VII2 Specijalista (240 CSPK).

“Kako se u skladu sa odredbom Zakona o visokom obrazovanju visokom školom smatra i VI nivo kvalifikacije, ovaj je konkurs valjalo poništiti”, piše u obrazloženju odluke Vojvodića o poništenju konkursa.

Savjet RTCG će na sljedećoj sjednici raspravljati da li neko treba da odgovara za grešku u tekstu konkursa o potrebnoj stručnoj spremi.

Predsjednik Savjeta RTCG Vladimir Pavićević ocijenio je ranije da je poništenje konkursa za direktora TVCG neobično, ali da ne može govoriti o eventualnoj sankciji krivca prije sjednice Savjeta.

“Neobično je poništenje i svakako jeste predmet interesovanja Savjeta. Prijavilo se dosta kandidata i tačno je da tekst konkursa nije u koliziji sa unutrašnjim aktima RTCG, ali komisija je trebalo da cijeni stručne kvalifikacije svih kandidata i na osnovu toga da izabere novog direktora. Sam ne mogu odgovoriti da li neko treba da snosi odgovornost za grešku, jer postoji devet članova Savjeta”.

“Vijesti” su ranije objavile da kandidatkinja za direktora TVCG Sonja Drobac nema potrebnu stručnu spremu za to radno mjesto, što do sinoć nije demantovano.

Na konkurs su se javili i novinari Marko Milačić, Andrijana Kadija, Sabrija Vulić, Mladen Đuretić, Časlav Vujotić i Dragan Cvijović.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com