TRAŽE GA TRI DRŽAVE: Jovicu Zindovića sada traži i Slovenija zbog ubistva šefa CG podzemlja - Volim Podgoricu

TRAŽE GA TRI DRŽAVE: Jovicu Zindovića sada traži i Slovenija zbog ubistva šefa CG podzemlja

Izručenje Jovice Zindovića (36) iz Pljevalja, bivšeg zeta Darka Šarića, koji je uhapšen u julu u Beogradu po potjernici Crne Gore, traži i Slovenija, i to zbog ubistva Miše Vujačića (38), nekadašnjeg šefa crnogorskog podzemlja u toj državi, poznatog po nadimku Ljubljanski Arkan!

Zindović, protiv kog se i u Srbiji vodi postupak jer je prilikom hapšenja kod njega pronađena falsifikovana lična karta, ali i arsenal oružja, juče je priveden na saslušanje u Viši sud u Beogradu kako bi se izjasnio o novom zahtjevu za ekstradiciju.

Bivši šurak... Darko Šarić

Negira likvidaciju

– Nisam kriv, nemam nikakve veze s tim ubistvom. Molim vas, nemojte me izručiti Sloveniji – navodno je, kako Kurir saznaje, rekao bivši zet Darka Šarića. On je u sud doveden uz jake mjere obezbeđenja i u pratnji Žandarmerije.

Miša Vujačić ubijen je u septembru 2003. u kockarnici ljubljanskog hotela „Lev“. Zindović je, kako se sumnja, u njega ispalio pet hitaca. Za učešće u likvidaciji sumnjičio se i Slobodan Šepić, ali je on misteriozno nestao 2007.
– Zindoviću u Sloveniji preti kazna do 30 godina, ali je na sudu u Beogradu da odluči kojoj će ga od tri države izručiti. Najmanje je vjerovatno da će to biti Hrvatska, jer ga oni traže za falsifikovanje dokumenata, dok mu je u Crnoj Gori ostalo da odsluži 10 godina zatvora – kaže izvor iz Višeg suda.

„Udaljio“ se iz zatvora

Jovica Zindović, podsjetimo, uhapšen je u Beogradu devet mjeseci posle spektakularnog bjekstva iz bijelopoljskog zatvora. Bio je na odsluženju petnaestogodišnje kazne za ubistvo Luke Popovića, brata od strica Lane Popović, nevjenčane supruge Darka Šarića. Iz zatvora je pobjegao 7. oktobra 2015, kad mu je omogućena posjeta bolesnoj majci u Mojkovcu.
– Nisam pobjegao, samo sam se udaljio na malo duži period – rekao je juče Zindović sudiji prije nego što je vraćen u CZ.

Jovica Zindović je prilikom hapšenja u Beogradu imao falsifikovana dokumenta na drugo ime, ali s njegovom fotografijom, kao i tri pištolja, automatsku pušku „hekler“ s prigušivačem, pet pancira, 82.000 evra i 500 grama kokaina.
– Postupak će voditi beogradski Viši sud. Tek nakon presude, odlučiće se kome će biti izručen – objašnjava naš sagovornik.

1 komentar

  1. The application is available free and there is a paid version as well. Twitter Training – Getting started with Twitter Twitter is just another example of the light speed at which communications are catapulting forward, and corporate America (as well as home business online marketers) should do our best to keep up.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com