Rečenice koje kvare raspoloženje na poslu - Volim Podgoricu

Rečenice koje kvare raspoloženje na poslu

Imate savršen dan na poslu, tokom pauze za ručak ispričali ste se sa kolegama, a onda baš u trenutku kada se spremate da krenete kući, dešava se neobičan preokret. Pilazi vam šef sa pitanjem: “Možeš li da mi učiniš jednu uslugu prije nego što odeš?”

Čini li vam se ova situacija poznato? Cosmopolitan navodi 15 rečenica najviše mrzimo da čujemo dok smo na poslu.

“Ima li neko žvaku?”

Ovo pitanje vam sigurno svakodnevno postavlja ista osoba koja vjerovatno nije svjesna da se žvake mogu kupiti u prodavnici.

“Bože, tako sam se razboljela!”

Koji je onda razlog dolaska na posao? Kolege su nekada tako djetinjaste. Umjesto da uzmu slobodan dan dok im traje prehlada, oni odlučuju da dođu u firmu i zaraze sve ostale.

“Šta trenutno radiš?”

Vaš šef je u ubjeđenju da nikada nemate dovoljno posla i zato kad god mu se učini da ste se bar malo izborili sa silnim obavezama, prići će vam sa ovim pitanjem i gomilom novih ideja!

“Ovo je veoma bitno!”

Oh naravno, kao i svaki prethodni zadatak koji su vam zadali…

“Možeš li mi učiniti nešto prije nego što odeš?”

Baš kada oblačite jaknu, šefu ste potrebni u vezi sa jednom “sitnicom”, koja će vam oduzeti bar još sat vremena. Ali kako odbiti nadređenog?

“Kako još uvijek nismo prijatelji na Fejsu?”

“Vrlo vjerovatno da je to zato što se ne družimo i ne planiram da gledam slike tvoje mačke još i na društvenim mrežama”, mogao bi biti odličan odgovor…

“Možeš li da se potpišeš na čestitku?”

Imate li vi onaj čudan osjećaj kada se potpisujete na rođendanske čestitke ljudi kojima jedva da znate ime? Šta uopšte da napišete: “Uživaću u torti, iako ne znam ni kako izgledaš”?

“Potrebno mi je ovo do kraja dana”

Sigurni smo da obožavate kada vam šef pomjeri rok za predaju ili završavanje rada, pogotovu ako to znači da morate započeto završiti za samo nekoliko sati.

“Možeš li da baciš pogled na to za vikend?”

Sem ako nije u pitanju karta za koncert, ne, ne mogu da bacim pogled!

“Da li je još nekome hladno?”

Konstantno svađanje zaposlenih u vezi upaljene klime ili otvorenih prozora, zaista je nešto što vam može upropastiti dan…

“Kako si se provela za vikend?”

Kao da nije dovoljno što je ponedjeljak i što je jutro, već kolege očekuju i da im pričate o svom kratkom odmoru? Ne dolazi u obzir!

“Zdravo!”

Toliko je dosadno pozdravljati svakoga ko uđe u kancelariju… Slažete li se?

“Iskreno, šta ti misliš o tome?”

Kada su kolege zadovoljne svojim radom, pitaće vas za mišljenje, samo kako bi se još nekome pohvalili za učinjeno.

“Mogu li da porazgovaram sa tobom na trenutak?”

Kada razgovor počne ovom rečenicom, budite sigurni da se ništa dobro neće desiti tokom njegovog trajanja.

“Možeš li sutra da dođeš ranije na posao?”

I ovako jedva uspijevamo da se našminkamo, obučemo i popijemo kafu prije posla, a ukoliko nas natjeraju da se probudimo ranije nego inače, bolje bi bilo da su spremni da plate određenu svotu novca za to.

1 komentar

  1. Spot on with this write-up, I actually assume this web site needs far more consideration. I’ll in all probability be once more to read way more, thanks for that info.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com