Kovač nije kriv zbog zloupotrebe službenog položaja - Volim Podgoricu

Kovač nije kriv zbog zloupotrebe službenog položaja

Pre­su­dom Ape­la­ci­o­nog su­da, biv­ši di­rek­tor jav­nog pred­u­ze­ća Me­di­te­ran re­kla­ma Raj­ko Ko­vač pra­vo­sna­žno je oslo­bo­đen op­tu­žbe da je iz­vr­šio pro­du­že­no kri­vič­no dje­lo zlo­u­po­tre­ba slu­žbe­nog po­lo­ža­ja. Time je po­tvr­đe­na pr­vo­ste­pe­na pre­su­da Vi­šeg su­da u Pod­go­ri­ci.
Su­di­ja Bi­lja­na Usko­ko­vić iz­re­kla je oslo­ba­đa­ju­ću pre­su­du okri­vlje­nom Ko­va­ču, jer ni­je do­ka­za­no da je da­va­njem olak­ši­ca za po­sta­vlja­nje bil­bor­da ošte­tio jav­no pred­u­ze­će za oko 50.000 eura.
– Pr­vo­ste­pe­ni sud je, ocje­nom do­ka­za i od­bra­ne op­tu­že­nog, pra­vil­no za­klju­čio da ni­je do­ka­za­no da je Ko­vač po­či­nio kri­vič­no dje­lo za ko­je je op­tu­žen. Da Ko­vač kao di­rek­tor, da­va­njem olak­ši­ca za­in­te­re­so­va­nim pred­u­ze­ći­ma ni­je pre­ko­ra­čio ovla­šće­nja, pr­vo­ste­pe­ni sud pra­vil­no za­klju­ču­je i iz Od­lu­ke o lo­kal­nim ko­mu­nal­nim tak­sa­ma, gdje je na­ve­de­no da se spe­ci­ja­li­zo­va­nim mar­ke­tin­ško-re­klam­no pro­pa­gand­nim pred­u­ze­ći­ma i agen­ci­ja­ma ko­je na vi­še­go­di­šnji ugo­vor­ni za­kup in­sta­li­ra­ju mi­ni­mum pet re­klam­nih pa­noa, is­klju­či­vo bil­bor­da i sity laj­to­va, mo­gu na tač­no od­re­đe­ni rok i pro­ce­nat odo­bri­ti even­tu­al­ne olak­ši­ce lo­kal­ne ko­mu­nal­ne tak­se, a ko­je se odo­bra­va­ju u ci­lju kon­ku­rent­no­sti – pi­še u obra­zlo­že­nju pre­su­de Ape­la­ci­o­nog su­da.

(Dan)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com