“U meču od kojeg mi život zavisi, postavio bih Novaka” - Volim Podgoricu

“U meču od kojeg mi život zavisi, postavio bih Novaka”

Teniska ikona, sada trener Novaka Đokovića, Njemac Boris Beker, kazao je za CNN da u životu najviše vjeruje srpskom teniseru.

“Ako bi trebalo da u igri od koje mi život zavisi postavim nekoga, bio bi to Novak! Toliko mu vjerujem. Novak je rođeni borac.To što je izgubio posljednji meč u borbi za prvo mjesto u rejtingu, samo će mu uliti novu energiju i motivisaće ga. Možda je i bolje što je izgubio fianle Mastersa u Londonu od Endije Mareja.

Slavni Njemac, koji je prije dva dana napunio 49 godina, objasnio je razloge pada u igri i rezultatima svog igrača u posljednjioh pola godine.

“Pobjeda na Rolan Garosu bio je četvrti uzastopni osvojeni grend slem. To je samo uradio još Rod Lejver 1969.godine. Logično je da mu je tada motivacija poptpuno pala, jer je trebalo pronaći novi cilj. Nama trenerima u tom slučaju ruke vezane. Novak se odvojio od tenisa, više vremena je posvećivao porodici, započeo poslovne projekte. I to nakon više od dvije i po godine u kojima je bio kao mašina. Tako je nastupio period kada mi kao treneri nijesmo znali šta da radimo”, kazao je Beker za CNN.

“Padu motivacije doprinio je i podatak da su Novakvi vječiti rivali, Rodžer Federer i Rafael Nadal jednostavno nestali sa velike pozornice, a Endi Marej je uvijek bio četvrti. Odjednom, Marej je počeo da pokazuiije kvalitete koje ranije nije. Po meni, Novaku je bilo potrebnije da pobijedi u direktnom duelu za prvo mjesto, ali je Endi zasluženo slavio”, zaključio je Beker.

(Vijesti)

2 komentara

  1. I am curious to find out what blog system you happen to be working with? I’m having some small security issues with my latest blog and I would like to find something more safe. Do you have any recommendations?

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com