Brano gradi hotel uprkos zabrani - Volim Podgoricu

Brano gradi hotel uprkos zabrani

Od­bor di­rek­to­ra Ak­ci­o­nar­skog dru­štva (AD) Ze­ta film Bu­dva za­ka­zao je van­red­nu skup­šti­nu ak­ci­o­na­ra za 12. de­cem­bar, a na dnev­nom re­du je do­no­še­nje od­lu­ke da se u skla­du sa ur­ba­ni­stič­ko-teh­nič­kim uslo­vi­ma, pro­jekt­nom do­ku­men­ta­ci­jom i gra­đe­vin­skom do­zvo­lom, poč­ne iz­grad­nja objek­ta na ka­ta­star­skim par­ce­la­ma broj 2411 i 2412 KO Bu­dva. Na če­lu od­bo­ra di­rek­to­ra je kon­tro­verz­ni bi­zni­smen Bra­ni­slav Bra­no Mi­ću­no­vić, ko­ji je i pot­pi­sao po­ziv ak­ci­o­na­ri­ma za van­red­nu skup­šti­nu.
Pre­ma po­da­ci­ma ko­ji su do­sta­vlje­ni po­ten­ci­jal­nim uče­sni­ci­ma skup­šti­ne i ko­ji su jav­no ob­ja­vlje­ni, na dnev­nom re­du je upo­zna­va­nje pri­sut­nih sa je­din­stve­nim spi­skom ak­ci­o­na­ra ko­ji se vo­di kod Cen­tral­ne de­po­zi­tar­ne agen­ci­je, te iz­bor ovje­ri­va­ča za­pi­sni­ka. Jed­na od ta­ča­ka dnev­nog re­da je do­no­še­nje od­lu­ke da se u skla­du sa ur­ba­ni­stič­ko-teh­nič­kim uslo­vi­ma (UTU), pro­jekt­nom do­ku­men­ta­ci­jom i gra­đe­vin­skom do­zvo­lom, ot­poč­ne iz­grad­nja objek­ta na ka­ta­star­skim par­ce­la­ma broj 2411 i 2412 KO Bu­dva.
Pre­ma ra­ni­jem tu­ma­če­nju iz Vla­de, upra­va bu­dvan­skog pred­u­ze­ća Ze­ta film ne mo­že da pod­ne­se za­htjev Mi­ni­star­stvu odr­ži­vog raz­vo­ja i tu­ri­zma (MORT) za iz­da­va­nje gra­đe­vin­ske do­zvo­le jer je u to­ku imo­vin­sko-prav­ni spor ko­ji se vo­di pred ko­tor­skim su­dom. Ze­ta film je ra­ni­je do­bio od MORT-a ur­ba­ni­stič­ko-teh­nič­ke uslo­ve da gra­di ho­tel­ski kom­pleks od de­vet spra­to­va na mje­stu ne­ka­da­šnjeg bi­o­sko­pa, u ne­po­sred­noj bli­zi­ni bu­dvan­skog Sta­rog gra­da.
Da bi do­bi­lo gra­đe­vin­sku do­zvo­lu, Mi­ću­no­vi­će­vo pred­u­ze­će mo­ra­će da ri­je­ši imo­vin­sko-prav­ni spor, ko­ji sa­da sto­pi­ra grad­nju ho­te­la. Pre­ma tu­ma­če­nju MORT-a, ko­je su me­di­ji vi­še pu­ta ob­ja­vlji­va­li, gra­đe­vin­ska do­zvo­la ne mo­že bi­ti iz­da­ta dok se ne utvr­di vla­sni­štvo nad imo­vi­nom.
Pi­ta­nje imo­vin­skih spo­ro­va na ne­kom ze­mlji­štu je, ka­ko je ra­ni­je ob­ja­šnje­no iz MORT-a, re­le­vant­no is­klju­či­vo u pro­ce­su iz­da­va­nja gra­đe­vin­ske do­zvo­le. Ze­ta film je, iz­me­đu osta­lih, tu­že­na od Fon­da­ci­je Lu­ke­tić, ko­ja tra­ži da joj se vra­ti od­u­ze­ta imo­vi­na u Bu­dvi. Sud­ski spor je u to­ku u ko­tor­skom su­du. Tu­žba je pod­ni­je­ta još pro­šle go­di­ne.
Me­đu­tim, na skup­šti­ni ak­ci­o­na­ra 12. de­cem­bra, pre­ma po­da­ci­ma sa saj­ta Ze­ta film AD, na­ći će se i pred­lo­že­na od­lu­ka.
– Da u skla­du sa ur­ba­ni­stič­ko-teh­nič­kim uslo­vi­ma, pro­jekt­nom do­ku­men­ta­ci­jom i gra­đe­vin­skom do­zvo­lom, ot­poč­ne iz­grad­nja objek­ta na ka­ta­star­skim par­ce­la­ma broj 2411 i 2412 KO Bu­dva ra­di re­a­li­za­ci­je in­ve­sti­ci­o­nog pro­jek­ta na ka­ta­star­skim par­ce­la­ma broj 2411 i 2412 KO Bu­dva, to jest iz­grad­nje objek­ta, ovla­šću­je se Od­bor di­rek­to­ra da do­ne­se od­lu­ku o oda­bi­ru stra­te­škog part­ne­ra-in­ve­sti­to­ra, sa ko­jim će za­klju­či­ti ugo­vor o za­jed­nič­kom ula­ga­nju u re­a­li­za­ci­ji na­ve­de­ne in­ve­sti­ci­je – na­vo­di se u pred­lo­gu od­lu­ke.
Ka­ko se is­ti­če, tu je i ovla­šće­nje iz­vr­šnom di­rek­to­ru Ze­ta fil­ma AD Pre­dra­gu Mi­ću­no­vi­ću da spro­ve­de po­stu­pak oda­bi­ra stra­te­škog part­ne­ra, te na­kon od­lu­ke od­bo­ra di­rek­to­ra o iz­bo­ru istog, za­klju­či ugo­vor o part­ner­stvu ra­di iz­grad­nje objek­ta.
Pre­ma ra­ni­je iz­da­tim ur­ba­ni­stič­ko-teh­nič­kim uslo­vi­ma, Mi­ću­no­vi­će­vo pred­u­ze­će bi mo­glo da gra­di ho­tel od de­vet spra­to­va, od­no­sno 23.000 kva­dra­ta bru­to gra­đe­vin­ske po­vr­ši­ne.
Ur­ba­ni­stič­ko-teh­nič­ki uslo­vi, ko­ji su pr­vi ko­rak ka do­bi­ja­nju gra­đe­vin­ske do­zvo­le, pred­u­ze­ću iz Bu­dve da­ti su za iz­grad­nju pri­mar­nog ugo­sti­telj­skog objek­ta za pru­ža­nje uslu­ge sme­šta­ja i uslu­ge pri­pre­ma­nja i po­slu­ži­va­nja hra­ne i pi­ća. Osim Ze­ta fil­ma AD, Fon­da­ci­ja Lu­ke­tić je tu­ži­la i dr­ža­vu, Op­šti­nu Bu­dva i fir­mu MCG Mon­te­ne­gro.
Ze­ta film je 2014. go­di­ne pod­ni­je­la za­htjev vla­di­nom Sa­vje­tu za pri­va­ti­za­ci­ju da se na nje­nim par­ce­la­ma u Bu­dvi pra­vo ko­ri­šće­nja pre­tvo­ri u pra­vo svo­ji­ne. Sa­vjet za pri­va­ti­za­ci­ju, ko­jim je ta­da pred­sje­da­vao šef DPS-a Mi­lo Đu­ka­no­vić, uva­žio je za­htjev bu­dvan­skog pred­u­ze­ća.
Mi­ću­no­vić je 2013. go­di­ne i zva­nič­no po­stao pred­sjed­nik od­bo­ra di­rek­to­ra AD Ze­ta film. Do pri­va­ti­za­ci­je pred­u­ze­će Ze­ta film se ba­vi­lo di­stri­bu­ci­jom fil­mo­va i upra­vlja­lo je bi­o­sko­pom.

(Dan)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com