Argentinci slave Dejvis kup, Hrvati razočarani - Volim Podgoricu

Argentinci slave Dejvis kup, Hrvati razočarani

Argentinski teniseri osvojili su Dejvis kup u uzbudljivom duelu sa Hrvatskom u Zagrebu, a poslije trijumfa nisu krili oduševljenje postignutim rezultatom.

„Velika mi je čast da radim s ovom grupom profesionalaca, s ovom ekipom. Tako sam srećan što smo napravili ovo za Argentinu”, prenijela je Hina riječi selektora argentinskih tenisera Danijela Orsanika.

Prvo je Huan Martin del Potro preokretom protiv Marina Čilića izjednačio, a potom je Federiko Delbonis trijumfom nad Ivom Karlovićem donio titulu svojoj zemlji.

„Nisam igrao samo ja, igrali smo svi. Mi smo ekipa i tako igramo”, kazao je Delbonis.

Delbonis je rekao da je imao nekoliko velikih momenata tokom karijere, ali da mu je osvajanje Dejvis kupa najveći uspjeh.

Del Potro je ocijenio da Hrvatska može do trofeja u Dejvis kupu u nekoj od narednih godina.

„Mislim da imaju šanse. Čilić je odličan igrač, Ćorić ima sjajnu budućnost. Karlović je uvijek težak suparnik. Mislim da imaju dobru prilliku da osvoje Dejvis kup neke od sljedećih godina”, rekao je Del Potro.

Hrvati nisu krili razočaranje poslije poraza u finalu.

„Veoma nam je žao, imali smo veliku priliku. Treba čestitati Argentincima koji su zasluženo pobijedili. Nemam šta da zamjerim mojim momcima”, rekao je selektor Hrvatske Željko Krajan.

On je naveo da je ekipa osjećala da je blizu kada je bila na šest poena od pobjede, u četvrtom duelu Marina Čilića i Del Potra.

„Kada igraš kod kuće i na set si od pobjede, osjećaš da si blizu. Ali, stvari se brzo preokrenu i okrenule su se protiv nas. Očigledno je da nismo zaslužili titulu, a oni jesu”, kazao je Krajan.

( BETA)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com