PODGORICA OTAC OGNJENA RAKOČEVIĆA: Ne dirajte nešto što je za nas sveto - Volim Podgoricu

PODGORICA OTAC OGNJENA RAKOČEVIĆA: Ne dirajte nešto što je za nas sveto

Nepoznati počinioci, najvjerovatnije u noći između nedjelje i ponedjeljka, oskrnavili su, u centru Podgorice, reklamni pano sa likom autističnog dječaka Ognjena Rakočevića koji je tragično nastradao prije pola godine.

Huligani su njegovo lice išarali plavim sprejom. Juče tokom dana pano na kojem se reklamira rad Fondacije „Ognjen Rakočević“ je očišćen. Ovaj vandalski čin potresao je porodicu Rakočević, ali i građane glavnog grada. Ognjenova majka Valentina, potrešena ovim užasnim događajem, kratko je, u izjavi za Pobjedu, poručila huliganima da više ne uznemiravaju porodicu.

– U ime porodice vas molim da nam ne dirate u rane i u nešto što je za nas sveto – kazala je ona. Rakočević pretpostavlja da se ovaj vandalski čin desio tokom noći jer, kako kaže, „da je preko dana vjerovatno bi ih opomenuo neko od građana“. Skrnavljenje Ogijevog lika na reklamnom panou izazvalo je sinoć i lavinu komentara na društvenim mrežama sa osudom ovog vandalskog čina. Na Fejsbuk strani Fondacije jedan od komentara glasi: „Nevjerovatno je koliko među ljudskim bićima može biti monstruoznih osoba sa bolesnim namjerama i riječima u najvećim tragedijama kao što je gubitak djeteta …nevjerovatno ali istinito…“

Jedanaestogodišnji autistični dječak Ognjen Rakočević u noći između 3. i 4. maja iskrao se iz kuće i utopio u Morači. Njegovo tijelo pronađeno je 11 dana kasnije na ušću rijeke u Skadarsko jezero. Bila je to najveća dobrovoljna potraga ikada organizovana u našoj zemlji. Nakon toga njegova majka osnovala je Fondaciju koja nosi njegovo ime, a koja se bavi podrškom djeci sa autizmom i njihovim roditeljima. Početkom septembra aktivirana je donatorska linija za osnivanje i opremanje centra za autizam. Građani još danas i sjutra na tri crnogorske mobilne mreže mogu poslati poruku koja košta euro. Kako bi se pomogao rad Fondacije novac može da se uplati i na žiro račun 550-17167- 89 kod Sosijete ženeral banke.

1 komentar

  1. The most comprehensive and very well thought out write up I have found on this subject on the net. Keep on writing, I will keep on coming by to read your new content. This is my fourth time coming by your blog.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com